Hoppa till huvudinnehållet

EXTRA: 17-årig pojke död efter frontalkrock mellan A-traktor och lastbil

Publicerad:
Reporter Freddy Berg
Freddy Berg
freddy.berg@nlt.se
Reporter Per-Johan Thörn Wistrand
Per-Johan Thörn Wistrand
webbredaktion@nwt.se
Reporter Jesper Ottoson
Jesper Ottoson
jesper.ottoson@sla.se
Ett stort räddningspådrag, däribland en ambulanshelikopter, skickades till riksväg 44 vid Täng efter trafikolyckan mellan en lastbil och A-traktor.
Ett stort räddningspådrag, däribland en ambulanshelikopter, skickades till riksväg 44 vid Täng efter trafikolyckan mellan en lastbil och A-traktor. Foto: Torbjörn Axelsson

En 17-årig pojke avled efter en svår frontalkrock mellan en lastbil och A-traktor natten mot torsdagen. Ytterligare två unga personer drabbades. Båda vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

– En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats och fordonen har tagits i beslag, säger Fredrik Svedemyr på polisen.

Larmet kom klockan 01.32. Räddningstjänst från Lidköping och Grästorp och flera polispatruller skickades till olycksplatsen nära Täng på riksväg 44. Även fem ambulanser och en ambulanshelikopter tillkallades.

– Det är en frontalkollision mellan en lastbil och en så kallad A-traktor, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst, vid en tidig kontakt.

Fyra personer ska totalt ha varit inblandade. Lastbilsföraren i 35-årsåldern klarade sig utan fysiska skador.

På platsen där dödsolyckan inträffade syns tydliga bromsspår.
På platsen där dödsolyckan inträffade syns tydliga bromsspår. Foto: Thomas Kühnel

Föraren miste livet

De tre unga personerna i A-traktorn fördes till sjukhus. Tidigt på torsdagens morgon meddelade polisen att föraren av A-traktorn, en 17-årig pojke, avlidit till följd av skadorna. Anhöriga har underrättats.

I fordonet färdades också två flickor mellan 15 och 16 år. Båda fördes till sjukhus med ambulans. Den ena flickan vårdas för allvarliga, men inte livshotande, skador på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg.

Gällande den andra flickan, som vårdas på Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan, rapporterades det initialt om lindriga skador. Enligt Lotta Abrahamsson, kommunikatör på NU-sjukvården, är dock skadeläget på patienten allvarligt men stabilt.

Enligt Ulf Seglert, inre befäl vid räddningstjänsten, stängdes vägen av i samband med räddningsarbetet.

– Det är mycket skräp som har hamnat på vägbanan och vi kommer att vara kvar ett tag till, säger Ulf Seglert vid 02.30-tiden.

Vårdslöshet i trafik

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. I nuläget är det oklart om någon misstänks för brott. Polisen måste sätta en inledande rubricering för att kunna utreda olyckan.

– Ärendet kommer att hamna på polisens trafikenhet under dagen. Framåt väntar fortsätta förhör med de inblandade samt en del andra utredningsåtgärder, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson på polisen i region väst, och fortsätter:

– Fordonen har tagits i beslag och kommer att genomgå en grundlig undersökning. Det är inte omöjligt att det funnits brister på fordonen. Även platsen där olyckan inträffade kommer att undersökas.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDödsolyckan med A-traktorn

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.