Hoppa till huvudinnehållet

Kronofogden tvingas agera – synar Idas Brygga: ”Skaffar bild av tillgångarna”

Publicerad:
Kronofogden undersöker om det finns tillgångar vid Idas Brygga som går att utmäta och sedan sälja. Pengar som används för att täcka bolagets skulder.
Kronofogden undersöker om det finns tillgångar vid Idas Brygga som går att utmäta och sedan sälja. Pengar som används för att täcka bolagets skulder. Foto: Per Engelbrektsson

Det ekonomiska läget i Idas bryggas blir allt svårare. I fredags hade Kronofogden utmätningsförrättning i bolagets verksamhetslokaler i Karlsborg.

Totalt har bolaget, Idas Brygga i Karlsborg AB, skulder om 692 00 kronor i mål hos Kronofogden.

165 000 kronor av dessa är skatteskulder.

NLT har tidigare rapporter om hur bolaget släpat med betalningarna. Många gånger har fordringsägare fått betalt i sista stund sedan de begärt hjälp av Kronofogdemyndigheten.

Nu släpar bolaget så mycket med skulderna att Kronofogden tvingas gå ett steg längre.

Förrättning innebär att Kronofogden på plats i verksamhetslokalerna undersöker vilka tillgångar som bolaget äger och som går att försälja för att täcka skulderna.

– Vi har skaffat oss en bild av vilka tillgångar som finns och för att skaffa oss ett beslutsunderlag. Nu går utredningen vidare. Beslut om något går att utmäta kommer senare, säger kronoinspektören Henrik Borell.

Största fordringsägare är Majola Restaurangkonsult AB som inte fått fullt betalt för att bolaget hyrde ut köks- och serveringspersonal till restaurangen under sommaren 2021. Majola har krav på Idas Brygga om 457 000 kronor.

Motgång för Möllers krog – förlorar serveringstillstånd: ”Det var sista chansen”Idas Brygga till salu – ägaren Jan Möller: ”Självklart har artiklarna påverkat”

Artikeltaggar

KarlsborgKronofogdenNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.