Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Här öppnar Olinsgymnasiet två nya skolor: ”Många som har jobbat hårt”

Publicerad:
Kristian Wejshag, ägare och huvudman på Olinsgymnasiet, ser fram emot att öppna ytterligare två gymnasieskolor under nästa år.
Kristian Wejshag, ägare och huvudman på Olinsgymnasiet, ser fram emot att öppna ytterligare två gymnasieskolor under nästa år. Foto: Thomas Kühnel

Olinsgymnasiet växer så det knakar. Från och med hösten 2023 finns skolan också i Tibro och på Sparresäter utanför Lerdala.

– Det känns såklart jättebra, säger ägaren och huvudmannen Kristian Wejshag.

I dag finns Olinsgymnasiet i Götene, Mariestad och Skara. Nu har skolan fått klartecken från Skolinspektionen att starta upp ytterligare två gymnasieskolor med skolstart i augusti 2023. Det skriver Olinsgymnasiet i ett pressmeddelande på måndagen.

– Det känns såklart jättebra. Det är många som har jobbat hårt för detta och jag är både stolt och glad över att Skolinspektionen godkänt våra ansökningar, säger Olinsgymnasiets ägare och huvudman Kristian Wejshag.

På Sparresäter har det bedrivits naturbruksskola tidigare. Verksamheten lades dock ner under 2014. Från och med nästa år kommer det att finnas tre inriktningar på Sparresäter i form av naturturism, skogsbruk och trädgård.

– Etableringen på Sparresäter är något som Karl-Johan Blank, som äger Sparresäter, och jag pratat mycket om. Det är en fantastisk miljö att bedriva skola på och jag ser verkligen fram emot att få visa upp vad vi kommer att skapa där, fortsätter Kristian Wejshag i pressmeddelandet.

På skolan i Tibro kommer Olinsgymnasiet att erbjuda ett bredare utbud av högskole- och yrkesförberedande program samt unika idrottsprofiler med inriktningarna fotboll, konståkning och motocross.

Dessa program erbjuds till läsåret 2023/2024

Program Olinsgymnasiet Sparresäter kommer att erbjuda till läsår 2023/2024:

• Naturbruksprogrammet med inriktningarna; Naturturism, Skogsbruk och Trädgård.

Program Olinsgymnasiet Tibro kommer att erbjuda till läsår 2023/2024:

• Barn- och Fritidsprogrammet

• Bygg- och Anläggningsprogrammet

• Ekonomiprogrammet

• El- och Energiprogrammet

• Fordons- och Transportprogrammet

• Industritekniska programmet

• Samhällsvetenskapsprogrammet

Artikeltaggar

GöteneOlinsgymnasiet GöteneSkaraSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.