Hoppa till huvudinnehållet

Framtidshopp från Lidköpings prisas – får 50 000 kronor

Publicerad:
Lukas Roswall har tilldelats ett stipendium på 50 000 kronor.
Lukas Roswall har tilldelats ett stipendium på 50 000 kronor. Foto: Sören Turesson

Lukas Roswall, Lidköpings budoklubb, har tilldelats ett stipendium på 50 000 kronor.

Pengarna ska användas till satsning på elitidrott kombinerat med studier.

Den 19 september offentliggjorde Svenska Riksidrottsförbundet vilka som blev 2022-2023 års elitidrottsstipendiater. I samarbete med Svenska spel tilldelas stipendiaterna 50 000 kronor för sin satsning på elitidrott kombinerat med studier på eftergymnasial nivå.

Med på listan finns judoutövaren Lukas Roswall från Lidköpings budoklubb.

Lukas räknas som ett av framtidshoppen inom svensk judo. Han ingår i Svenska judoförbundets landslagsverksamhet med siktet inställt på OS i Los Angeles 2028.

Studerar i Malmö

Lukas har flyttat till Malmö för att kunna kombinera sin elitsatsning i judo på det nationella elitcentret med studier vid Malmö universitet.

Lukas Roswall är regerande svensk mästare, både som senior och junior. Även han har tävlat en del internationellt och är den av de svenska juniorerna som lyckats bäst internationellt under året med två bronsmedaljer, en från Europacupen i Lignano och en från Europacupen i Banja Luka.

Totalt delades stipendiet ut till 50 idrottare i Sverige.

Artikeltaggar

Kampsport

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.