Hoppa till huvudinnehållet

Lägger ner verksamheten på Spiken: ”Inte överens om hur företaget skulle drivas”

Publicerad:
Eva-Lena Fredriksson Karlberg inför säsongen 2021 i samband med att hon blev Spikens nya handlare. Vid årsskiftet läggs dock verksamheten ner.
Eva-Lena Fredriksson Karlberg inför säsongen 2021 i samband med att hon blev Spikens nya handlare. Vid årsskiftet läggs dock verksamheten ner. Foto: Thomas Kühnel

Spiken blir en verksamhet färre; Morklans skafferiklipperi går i graven.

Men beslutet är taget med vemod.

– Fruktansvärt tråkigt, säger handlaren Eva-Lena Fredriksson Karlberg.

Eva-Lena Fredriksson Karlberg tog över handlarverksamheten på Spiken inför säsongen 2021. Fastigheten med livsmedelsbutik och kafé ägs av bröderna Gunnar och Kjell Gustafsson, men i somras bröts samarbetet.

Eva-Lena är nya handlar´n på Spiken

– Vi var helt enkelt inte överens om hur företaget skulle drivas så därför har jag valt att säga upp avtalet, säger Eva-Lena Fredriksson Karlberg.

Utförsäljning

Kontraktet gäller till mars och verksamheten kommer vara igång under hösten fram till årsskiftet. Sedan väntar en omfattande utförsäljning av inredning, porslin etcetera.

Men det är ingen glädje bakom beslutet.

– Fruktansvärt tråkigt, jättevemodigt, säger Eva-Lena Fredriksson Karlberg och fortsätter:

– Men med facit i hand så kanske detta är det bästa av världar, för det hade inte varit roligt att ha behövt göra det här valet på grund att det inte fungerade. Det kanske jag hade fått göra längre fram, säger hon och syftar bland annat på skenande el- och matpriser.

– ”Allt händer av en anledning” brukar jag alltid vilja leva efter.

Stol i stan

Vad ska du göra efter det här?

– Jag vet inte. Jag hoppas att någon har varit nöjd med mig där ute som kommer och handplockar mig, och frågar om jag vill jobba hos dem – det hade varit väldigt bra men det kanske inte fungerar, säger Eva-Lena Fredriksson Karlberg med ett skratt och fortsätter:

– Men jag är ju frisör sedan 25 år tillbaka så min plan är eventuellt att hyra en stol och bedriva frisörverksamhet i Lidköping.

Artikeltaggar

EkonomiSpiken

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.