Hoppa till huvudinnehållet

Efterlyst tar upp Vänermuseets smyckesstöld – Hasse Aro: ”En klantig stöld”

Publicerad:
Flera unika smycken stals på Vänermuseet förra veckan. Nu tar Efterlyst upp fallet i torsdagskvällens program.
Flera unika smycken stals på Vänermuseet förra veckan. Nu tar Efterlyst upp fallet i torsdagskvällens program. Foto: Thomas Kühnel

Två män har häktats misstänkta för att ha legat bakom smyckesstölden på Vänermuseet, men de unika föremålen är fortfarande borta.

På torsdagskvällen tar långköraren Efterlyst upp fallet i hopp om att få en lösning.

En vecka har passerat sedan Vänermuseet i Lidköping drabbades av en kupp strax före stängning. Flera gärningsmän krossade en utställningsmonter och lyckades fly ur lokalerna med historiska klenoder i form av en halskedja av guld från 1600-talet, bernadottska örhängen av guld från 1800-talet samt två örhängen i droppform med ändbeslag av mässing som tidigare har tillhört den Lidbeckska familjen.

En Lidköpingsbo i 30-årsåldern och en Götenebo i 50-årsåldern har sedan kuppen häktats på sannolika skäl för grov stöld. En tredje person – en Lidköpingsbo i 20-årsåldern – släpptes dock på fri fot efter onsdagens häktningsförhandling.

Unika smycken stals på Vänermuseet: ”Tog sig in i montern genom kraftigt våld”
Hasse Aro, mångårig programledare för Efterlyst.
Hasse Aro, mångårig programledare för Efterlyst. Foto: Christine Olsson

Efterlyst

Polisen har genomfört flera husrannsakningar utan att hitta föremålen och nu tar Efterlyst upp fallet.

I ett inlägg på Efterlysts Facebooksida berättar programledaren Hasse Aro kortfattat om vad som väntar tittarna i torsdagens avsnitt.

– Vi har en museestöld i Lidköping som var ganska klantig. De tre förövarna åkte fast direkt nästan, men föremålen – ovärderliga smycken från 1600- och 1800-talet – är fortfarande borta, säger han.

Programmet kan ses på TV3 eller Viaplay.

Häktad för stöld av unika smycken på Vänermuseet

Artikeltaggar

Brott & blåljusLidköpingNöje/KulturVänermuseet

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.