Hoppa till huvudinnehållet

Tidigare elev återvänder med ”Mitt Frankrike”: ”Kommer tillbaka”

Publicerad:
Reporter Elin Andersson
Elin Andersson
elin.andersson@nlt.se
Karin Grönberg, som tidigare gick på Skara skolscen, kommer med föreställningen "Mitt Frankrike" till Skara under helgen.
Karin Grönberg, som tidigare gick på Skara skolscen, kommer med föreställningen "Mitt Frankrike" till Skara under helgen. Foto: Privat

Till helgen kommer föreställningen ”Mitt Frankrike” att spelas i Skara.

I huvudrollen ses Karin Grönberg, tidigare elev på Skara skolscen.

– Vi är glada att kunna engagera Karin tillsammans med Ost- och delikatessmässan som en del av Skara skolscens 60-årsfirande under hösten, säger Skara skolscens projektledare Robert Pukitis.

Karin Grönberg som gick på Skara skolscen 2011-12 är inte bara skådespelerska utan också organist och sångerska och fullfjädrad tolkare av den franska chansonen. I samarbete med Ost- och delikatessmässan ges en föreställning med Karin på Skara skolscen på lördag.

– Vi är glada att kunna engagera Karin tillsammans med Ost- och delikatessmässan som en del av Skara skolscens 60-årsfirande under hösten. De som har en biljett till mässan har fri entré till föreställningen, men behöver mejla mig för att vara säker på att få plats, säger Skara skolscens projektledare Robert Pukitis.

Skara Skolscen firar 60 år med hemvändare: ”Kanske någon världskändis?”

”Pulserande passion”

”Mitt Frankrike” är en föreställning fylld av pulserande passion och lidelsefull längtan, där Karin tar sig an sånger från några av Frankrikes musikaliska legender som Edith Piaf, Barbara, Charles Trenet och Charles Aznvaour.

Med sig på scenen har hon basisten Andreas Henningsson, och Mats Nilsson på piano och Maria Wernberg som spelar fiol.

I helgen spelar Karin Grönberg, som tidigare gick på Skara skolscen, föreställningen "Mitt Frankrike" i Skara.
I helgen spelar Karin Grönberg, som tidigare gick på Skara skolscen, föreställningen "Mitt Frankrike" i Skara. Foto: Privat

Karin utmärker sig inom chansonen och har tolkat Edith Piaf i tio år. Hennes passion för Frankrike och relation till den franska kulturen genomsyrar hennes röst, som får en unik nerv och timbre när hon sjunger på franska.

Åter på Kulturveckan

Karin har fler strängar på sin lyra, hon är utbildad organist och har utbildat sig efter Skara skolscen på Musikhögskolan i Malmö.

– Under Kulturveckan kommer jag tillbaka till Skara och ger en orgelkonsert i domkyrkan. Det blir en hyllning till scenkonsten direkt efter invigningen utanför stadshuset. Det är bara att gå raka vägen de tio meterna in efter invigningstalen. Jag ser fram emot att med orgelns spännande klangvärld hylla scenkonsten i ett sprudlande konsertprogram. Det blir en bra start på Kulturnatta, säger Karin.

Skara skolscen firar 60 år – med party i Biblioteksparken: ”Det är hedrande”

Artikeltaggar

NyheterNöje/KulturSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.