Hoppa till huvudinnehållet

Häktad för stöld av unika smycken på Vänermuseet

Publicerad:
Flera unika klenoder stals från Vänermuseet i torsdags. I helgen häktades en Lidköpingsbo i 30-årsåldern för grov stöld och på onsdagen häktades ytterligare en man – en Götenebo i 50-årsåldern – för samma brottsmisstanke
Flera unika klenoder stals från Vänermuseet i torsdags. I helgen häktades en Lidköpingsbo i 30-årsåldern för grov stöld och på onsdagen häktades ytterligare en man – en Götenebo i 50-årsåldern – för samma brottsmisstanke Foto: Thomas Kühnel

Sedan tidigare sitter en Lidköpingsbo i 30-årsåldern häktad misstänkt för inblandning i den fräcka stölden på Vänermuseet förra veckan.

På onsdagen häktades ytterligare en person, en Götenebo i 50-årsåldern.

En ung Lidköpingsbo släpptes dock på fri fot.

Det var förra torsdagen som Vänermuseet i Lidköping drabbades av en grov stöld, en kupp som genomfördes under besökstid.

Efter fräcka stölden – två män från Lidköping och Götene har begärts häktade

Fler unika smycken stals, bland annat en halskedja av guld från 1600-talet, bernadottska örhängen av guld från 1800-talet samt två örhängen i droppform med ändbeslag av mässing.

En man i 30-årsåldern greps samma dag och han häktades vid Skaraborgs tingsrätt några dagar senare misstänkt för grov stöld.

I helgen frihetsberövades ytterligare två män – en Götenebo i 50-årsåldern och en Lidköpingsbo i 20-årsåldern. På onsdagen häktades den äldre av dem vid Skaraborgs tingsrätt misstänkt för grov stöld. Den yngre mannen släpptes dock på fri fot efter häktningsförhandlingen.

Åtal ska väckas senast den 5 oktober 2022.

Artikeltaggar

Brott & blåljusLidköpingSkaraborgs tingsrättVänermuseet

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.