Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för Melodifestivalen – nästan 3 000 låtar slåss om 28 platser

Publicerad:
Cornelia Jakobs vann Melodifestivalen i år. 2 824 bidrag slåss om att få bli vinnarbidrag nästa år.
Cornelia Jakobs vann Melodifestivalen i år. 2 824 bidrag slåss om att få bli vinnarbidrag nästa år. Foto: Claudio Bresciani/TT

Melodifestivalen kommer till Lidköping 2023 – och intresset för att vara med är stort. SVT har fått in 2 824 bidrag som hoppas få vara med i nästa års tävling. Det är den högsta siffran på elva år.

SVT stänger nu inkorgen till Melodifestivalen 2023. Inte sedan 3 485 låtar kom in till tävlingen 2012 har så många bidrag kommit in från kompositörer.

"Att delta i Melodifestivalen har verkligen genomslagskraft. Många av de tävlande bidragen har blivit stora hits. Det tror jag är väldigt peppande för artister och upphovspersoner", säger Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson.

Nu går urvalsprocessen vidare. Totalt 28 bidrag ska gallras fram. En jury väljer ut 14 stycken, medan de övriga tas ut av SVT själva. Under hösten avslöjas också vilka artister som medverkar.

Melodifestivalen har premiär i Göteborg den 4 februari och besöker Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik innan finalen i Stockholm den 11 mars. (TT)

Artikeltaggar

Nöje/Kultur

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.