Hoppa till huvudinnehållet

Karlbergs el har bytt ägare: ”Vi bestämde oss för att avyttra”

Publicerad:
Anders och Mattias Karlberg överlåter sin elfirma till Fredrik Evertsson och Emil Olesen, medan Bernt Ahlén kommer att jobba kvar några timmar då och då.
Anders och Mattias Karlberg överlåter sin elfirma till Fredrik Evertsson och Emil Olesen, medan Bernt Ahlén kommer att jobba kvar några timmar då och då. Foto: Åsa Mwansa

Anders Karlberg och hans son Mattias kände för en tid sedan att det var dags att sälja sitt familjeföretag Karlbergs el i Arentorp.

– Mattias ändrade bana för två år sedan och jag började bli till åren, så vi bestämde oss för att avyttra, säger Anders.

Arentorpsborna Fredrik Evertsson och Emil Olesen är nu nya ägare, vilket samtliga inblandade är nöjda med. Fredrik började jobba i firman för fem år sedan och var den första alternativa köparen för Anders och Mattias.

– Sen dök Emil upp som gubben i lådan och visade intresse, så de köpte firman ihop, säger Anders.

Han började jobba på en elfirma i Arentorp för 47 år sedan och har jobbat med samma kundkrets sedan dess. 1995 startade han firma ihop med sin bror Leif och två år senare anställdes Bernt Ahlén.

– Brorsan slutade 2016 och då kom Mattias med och tog hans del. Men för två år sedan fick Mattias för sig att bli lärare, så nu bor han i Lidköping och jobbar på De la Gardie, säger Anders.

När det var dags att sondera terrängen efter potentiella köpare fanns det andra som var intresserade. Några var större aktörer, men Anders och Mattias ville att företaget skulle drivas vidare i samma anda, det lite mer familjära.

– Det är det vi också vill sträva efter, att hålla det på samma nivå, säger Emil Olesen.

Kunderna finns både inom industrin, lantbruket och bland privatpersoner. Och de nya ägarna lär inte bli utan jobb.

– Det finns att göra, det har inte varit dåligt på fem år, och vi har bra kunder att ha att göra med, säger Fredrik Evertsson.

Anders kommer att finnas kvar i kulisserna och hjälpa till vid behov med vad det vara må, och Bernt kommer fortsätta jobba några timmar i veckan när det passar.

– Det är skönt för oss att ha kvar den erfarenheten och det är kul att ta över ett så anrikt företag, säger Emil.

Artikeltaggar

ArentorpFöretagandeNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.