Hoppa till huvudinnehållet

Förundersökning inledd efter dödsolycka: ”Utredningen är påbörjad”

Publicerad:
Reporter Philip Alfredsson
Philip Alfredsson
philip.alfredsson@sla.se
Gravlyktor och blommor, utplacerade i viadukten där olyckan skedde.
Gravlyktor och blommor, utplacerade i viadukten där olyckan skedde. Foto: Philip Alfredsson

En man i 25-årsåldern avled efter singelolyckan i Skultorp, natten mot söndag.

Nu har polisen inlett en förundersökning kring olyckan för att få klarhet i vad som hände.

Larmet kom in vid 02.15-tiden på söndagen. I en bil, i färd mot Skövde genom Skultorp, färdades fyra personer. Av okänd anledning kom bilen av vägen och for med full fart in i en jordvall, i nära anslutning till en viadukt. På söndagsförmiddagen meddelade polisen att chauffören, en man i 25-årsåldern, avlidit till följd av sina skador.

Man i 25-årsåldern död efter olycka – kraschade med bilen i jordvall

Tidningen åker ut och besöker olycksplatsen under måndagsförmiddagen. Det ligger små detaljer av metall och plast vid jordvallen, som små fragment av vad som hänt, drygt 24 timmar tidigare. Många har placerat ut gravlyktor och blommor vid viadukten, och flertalet personer som går förbi stannar och visar tyst sin respekt för det som hänt.

Polisutredningen är i gång

De övriga tre passagerarna fördes till sjukhus, där de under måndagen fortfarande vårdas.

Två av personerna vårdas på Sahlgrenska sjukhuset, deras tillstånd är fortfarande allvarligt, men stabilt, under måndagseftermiddagen.

– Det är tre personer som fortsatt är allvarligt skadade och vårdas på sjukhus, säger Linda Fridh, förundersökningsledare på trafikenheten i Vänersborg.

Trafikenheten fick ärendet till sig under måndagsmorgonen. De är i inledningen av utredningen, och ett svar kring vad som hände i söndags morse, kan komma att dröja.

– Vi har påbörjat vår utredning, och vi kommer att behöva göra en hel del undersökningar för att få mer klarhet i vad som hänt. Dels består det av obduktion och teknisk undersökning av fordonet, men också av att höra vittnen. I nuläget behöver vi se om det finns vittnen, då allt hände vid en tid då många ligger och sover, säger Linda Fridh.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSahlgrenska UniversitetssjukhusetSkaraborgs sjukhusSkultorp

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.