Hoppa till huvudinnehållet

Framtiden för WAP i Lidköping – fått anpassa kostymen: ”Sett en nedgång”

Publicerad:
WAP har sedan våren 2022 även en anläggning i Råda vid Läckövägen. Med två hallar innebär det att man numera har ökat sina banor i Lidköping från tidigare sju till 14.
WAP har sedan våren 2022 även en anläggning i Råda vid Läckövägen. Med två hallar innebär det att man numera har ökat sina banor i Lidköping från tidigare sju till 14. Foto: Soren Turesson

För den som ville spela padel under pandemin kunde det vara svårt att hitta tider och ”flugan” fick padelhallarna att poppa upp likt svampar ur jorden. Nu är läget ett helt annat.

Två av Lidköpings hallar drivs idag av We Are Padel (WAP) som nu fått anpassa sig efter en ny verklighet. Nu berättar den ansvarige om läget och framtiden.

Sedan hösten 2021 har WAP funnits i Lidköping – först köpte man upp anläggningen på Rörstrandsområdet och sedan i våras har man även verksamhet i padelhallen i Lilleskog vid Läckövägen.

Bandyprofilens beslut – säljer padelhallen i Lilleskog: ”Rätt läge att sälja”

Att fylla banorna med padelspelare under pandemin var aldrig några bekymmer för WAP.

– Det var ju en pandemifluga. Då var det extremt boostat. Nu måste vi jobba för att fylla tiderna, säger Sören Persson som är operation manager på WAP.

Nedgång efter pandemin

Nu har man en sommar bakom sig där hallarna, som för WAP:s del numer alltså är två till antalet med totalt 14 banor, inte varit lika hett eftertraktade som innan.

– Vi har sett en nedgång under sommaren.

Sören Persson är  är operation manager på WAP. Han medger att man sett en nergång under sommaren. När man numer har två padelhallar i Lidköping får WAP jobba för att få fler att få upp ögonen för padeln. Men någon sammanslagning av hallarna menar han inte är aktuellt.
Sören Persson är är operation manager på WAP. Han medger att man sett en nergång under sommaren. När man numer har två padelhallar i Lidköping får WAP jobba för att få fler att få upp ögonen för padeln. Men någon sammanslagning av hallarna menar han inte är aktuellt. Foto: Sören Turesson

Tidigare kunde spelare få vänta i veckor på att få en tid, men nu när det är slut med distansarbete för de flesta så har trycket på tiderna också minskat – även på kvällarna. Det har blivit kännbart ekonomiskt.

– Det blir skillnad helt klart. Nu står vi med två hyror och dubbla kostnader som ska betalas. Då måste vi också dubbla antalet som spelar.

Man har därför fått se över sina kostnader och det märks på personalsidan.

Anpassar personalkostymen

– Vi har fått anpassa kostymen och samordna med en hallansvarig istället för två. Nu när vi är två WAP-hallar i Lidköping får vi fördela personalen. Två har slutat, men en av de tjänsterna görs om till kvälls- och helgpersonal, säger den ansvarige Sören Persson.

Är det aktuellt med en sammanslagning av hallarna?

– Nej. Vi har två fina hallar i Lidköping med olika inriktningar. I Rörstrandshallen är det mycket klubbverksamhet, barnträning och det finns en relaxavdelning. Brödernas restaurang lockar också dit folk. Hallen i Lilleskog är mer en tävlingshall där vi ska lägga mer sådan aktivitet. Jag är övertygad om att båda ska bära sig.

We Are Padel finns sedan 2021 på Rörstrandsområdet.
We Are Padel finns sedan 2021 på Rörstrandsområdet. Foto: Soren Turesson

Sören Persson menar att underlaget finns, inte minst bland alla de som inte lyckades hitta tider under pandemin.

– Många har kanske inte förstått att det finns tider nu, för ett halvår sedan var det ju fullt. Så vi ser att vi kan locka till oss fler som ännu inte kunnat prova på padel.

Utmaningar på fler orter

WAP har även hallar i Götene och i Skara. I Götene har det varit tufft att fylla tiderna, enligt Sören Persson. I Skara finns även stor konkurrens om padelspelarna, där ligger hallen granne med en annan padelhall och ett stenkast bort byggs dessutom en ny stor hall på Coopområdet. Hur framtiden i Skara ser ut när ännu en hall nu etableras kommenterar Sören Persson såhär:

Under pandemin var det fullbokat i anläggningarna i Lidköping. Idag är läget annorlunda. Men WAP menar att underlaget finns bland alla de som tidigare inte hittat tider att spela.
Under pandemin var det fullbokat i anläggningarna i Lidköping. Idag är läget annorlunda. Men WAP menar att underlaget finns bland alla de som tidigare inte hittat tider att spela. Foto: Anders Wiklund/TT

– Det är vågat att satsa. Men vi är inte oroliga, vi tror på vår produkt och fokuserar på den.

Kommer alla era hallar i området verkligen bära sig på sikt?

– Det är ägarnas målsättning. Vissa hallar har större utmaningar än andra, men jag har inte sett några indikationer på att ägarna sviktar i sin tro. Nu är vi ändå inne i en bra höst och ser en markant uppgång med aktivitetsbokningar, även om det inte är lika många styckbokningar som tidigare.

Artikeltaggar

NyheterRådaRörstrandWap Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.