Hoppa till huvudinnehållet

Digital elevhälsa i förslag från Moderaterna: ”Vill sänka tröskeln”

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg / TT

En digital väg in till elevhälsan sänker tröskeln för elever som behöver hjälp med sitt mående. Det framhåller Moderaterna i ett initiativärende i barn- och skolnämnden.

Många elever elever kämpar med oro och nedstämdhet i och runt skolan, konstateras i initiativärendet som inkommit från Christina Klasson (M).

För att möta detta problem behöver kommunikationen mellan elevhälsa och elev bli mer effektiv, anser Moderaterna som vill att barnen och ungdomarna ska kunna knacka på dörren till elevhälsan med ett digitalt verktyg.

"Moderaterna vill sänka tröskeln mellan eleven och elevhälsan. En låg tröskel gör att eleverna själva snabbt kan ta första kontakt med skolsköterska eller kurator, oavsett om man är hemma eller i skolan", skriver Christina Klasson.

– Vi kommer att ta upp det i majoritetsgruppen för att se om vi ska jobba vidare med det eller inte, säger Mario Melani (S), ordförande i nämnden.

Artikeltaggar

Lidköpings kommunModeraternaSkola och utbildning

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.