Hoppa till huvudinnehållet

Ferm (MP) om Grästorps flyktingarbete: ”Ger hopp att se”

Publicerad:
Traditionellt fika ingick i besöket på Gröna villan. Grästorp för Ukrainas ordförande Gunnel Lundmark var glad över Maria Ferms (MP) engagemang och intresse för föreningens arbete.
Traditionellt fika ingick i besöket på Gröna villan. Grästorp för Ukrainas ordförande Gunnel Lundmark var glad över Maria Ferms (MP) engagemang och intresse för föreningens arbete. Foto: Privat

– Det är ju uppenbart att man gör ett bra jobb i Grästorp. Det ger hopp att se.

Det sade Miljöpartiets Maria Ferm då hon under fredagen besökte Gröna villan för att se Grästorp för Ukrainas flyktingarbete.

För fem år sedan besökte riksdagsledamoten Maria Ferm (MP) Gröna Villan i Grästorp för att se den numer nedlagda föreningen Nord-Syds hjälparbete med och för de ensamkommande afghanska flyktingkillarna.

Maria Ferm tagen av engagemanget

Mötet satte avtryck i henne och när Maria Ferm fick höra om föreningen Grästorp för Ukrainas arbete med flyktingmottagandet av ukrainska krigsflyktingar i våras valde hon att göra ett återbesök i Gröna villan.

Blev imponerad

Därför fick sig den rivningshotade kåken som i mars återigen dammades av för att agera flyktingboende i fredags ett besök av ledamoten samt några av de flyktingpojkar hon träffade i villan 2017.

– Jag ville göra ett återbesök för att se hur det går för de afghanska killarna jag träffade då. Jag blev imponerad. Killarna som jag träffade för fem år sedan är nu unga vuxna och jobbar bland annat inom äldreomsorgen eller som snickare, berättade Maria Ferm.

Killarna har sedan flera år tillbaka varit utflyttade från Gröna villan och etablerat sig i samhället.

Ger hopp att se

Minnesträdet utanför Gröna villan har fått vara med på bild i många olika sammanhang. Den här gången tillsammans med ukrainska flyktningar, afghanska flyktingpojkar som klarat sig bra i livet, Maria Ferm och medlemmar ur Grästorp för Ukraina.
Minnesträdet utanför Gröna villan har fått vara med på bild i många olika sammanhang. Den här gången tillsammans med ukrainska flyktningar, afghanska flyktingpojkar som klarat sig bra i livet, Maria Ferm och medlemmar ur Grästorp för Ukraina. Foto: Privat

I stället bor där nu många av de ukrainska flyktingarna som kom till orten för ett halvår sedan.

Grästorps sätt att handla i samband med hämtandet och mottagandet av flyktingar berörde även det Maria Ferm.

Öppnar sina hem för Ukraina: ”Vi litar på Grästorp, det finns eldsjälar här”Långa resan från Polen till Grästorp över: ”Det har inte varit enkelt”

– Det är väldigt fint att få se vilken enorm uppslutning det finns för att hjälpa här, och att det finns en så bred politisk uppslutning. Det är ju uppenbart att man gör ett bra jobb i Grästorp. Det ger hopp att se.

Under träffen i Gröna villan hann man också med en fikastund och presentöverlämning i form av en hemstickad vit-rosa mössa innan Maria Ferm valde att valkampanja tillsammans med partikamraterna i Grästorp.

Artikeltaggar

GrästorpGrästorp för UkrainaGrästorps kommunGröna villanGunnel LundmarkMaria FermNyheterPolitikSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.