Hoppa till huvudinnehållet

Seniordagen tillbaka i Göteneparken: ”Vi har väntat på det här”

Publicerad:
Arbetsgruppen för Seniordagen i Götene består av representanter från Götene kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Studieförbundet ABF, samt pensionärsföreningarna PRO och SPF.
Arbetsgruppen för Seniordagen i Götene består av representanter från Götene kommun, Studieförbundet Vuxenskolan, Studieförbundet ABF, samt pensionärsföreningarna PRO och SPF. Foto: Jens Fritzson

Torsdagen den 15 september.

Då är det dags för den första Seniordagen i Götene sedan 2019.

– Vi har väntat på det här och hållit humöret uppe under tiden. Det är en nytändning för oss, säger Stig Andersson, ordförande i arbetsgruppen.

Det är ju förstås pandemirestriktionerna som har grusat planerna de senaste åren, men om några veckor blir evenemanget äntligen av.

Precis som tidigare väntar mässa och aktiviteter i Göteneparken. Upplägget är i stort sett detsamma, men den stora skillnaden är att lunch serveras i ett tält på innegården och att Centrumcaféet håller till i området.

"Ta vara på livet"

Arbetsgruppen har för vana att ta fram ett tema för varje Seniordag. I år är det "Ta vara på livet".

– För oss är det viktigt att det är en positiv dag. Man ska kunna komma till Göteneparken för att få glädje, inspiration och nypåfyllnad, säger Barbro Hallberg, frivilligsamordnare i Götene kommun.

Själsdoktorn föreläser

Ett 50-tal utställare, däribland företag, föreningar och organisationer, kommer finnas på plats. Britt-Marie Stridh och Gillis Hellberg står för underhållning med sång och musik.

Inbjuden gäst är själsdoktorn Håkan Andersson, känd från radio och tv, som ska föreläsa i ämnet "Att åldras är inget för fegisar".

– Det känns som att det både kan vara roligt och nyttigt för alla att höra, säger Hallberg.

Seniordagen 2019 lockade runt 700 besökare. Arbetsgruppen tror inte att besöksantalet kommer bli färre den här gången.

– Många har hunnit längta efter Seniordagen, så därför tror jag att det kommer jättemycket folk, säger Helena Holmberg från Studieförbundet Vuxenskolan.

Artikeltaggar

GöteneGötene kommun (org)Götene seniordagNyheterPROSPF SeniorernaStudieförbundet Vuxenskolan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.