Lärare utbildas om psykisk ohälsa inför skolstarten: ”Viktigt att alla mår bra”

Publicerad:
Marianne Jansson, konsult under utbildningen, hälsade alla lärare välkomna. Foto: Thomas Kühnel

Inför höstens skolstart utbildas lärare på Majåkerskolan och Järpås skola för att förebygga psykisk ohälsa bland barn.

Tobias Gren, rektor på Majåkerskolan, menar att mår ett barn bra på skolan är det lättare för barnet att lära och ta till sig kunskap, samt att hjälpa andra att må bättre.

– Vi stärker förhållningssättet tillsammans, säger han.

Under tisdagen samlades Majåkerskolan och Järpås skolas lärare inför veckans skolstart för att lära sig mer inom socialt och emotionellt lärande.

– En utbildning för att eleven ska må bra, vara en god kamrat och för att fungera i grupp, säger Lars Engblom från Järpås Lions club som står bakom utbildningen tillsammans med Sparbanksstiftelsen.

Lars Engblom från Järpås Lions club var på plats som tillsammans med Sparbanksstiftelsen stod bakom utbildningen.
Lars Engblom från Järpås Lions club var på plats som tillsammans med Sparbanksstiftelsen stod bakom utbildningen. Foto: Thomas Kühnel

”Vi jobbar med detta jämt”

Tobias Gren, rektor på Majåkersskolan, menar att trygghet och studiero för eleven är det centrala och att man alltid behöver jobba med insatser för att nå dit.

– Det handlar om att vi vuxna ska hjälpa barnen att våga vara positiva förebilder för varandra och att vi vuxna är positiva förebilder för dem,säger Tobias Gren och fortsätter:

– Vi jobbar med detta jämt och ständigt och det här är att vi stärker förhållningssättet tillsammans utifrån Järpås Lions club.

Tobias Gren menar att mår ett barn bra på skolan är det lättare för barnet att lära och ta till sig kunskap, samt att hjälpa andra att må bättre.

Tobias Gren anser att trygghet och studiero är A och O för att ett barn ska må bra på en skola.
Tobias Gren anser att trygghet och studiero är A och O för att ett barn ska må bra på en skola. Foto: Thomas Kühnel

Artikeltaggar

JärpåsLidköpingMajåkerskolanNyheter

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare