Hoppa till huvudinnehållet

Folkkära tv-kocken Tareq Taylor spelar in i Lidköping

Publicerad:
Jessica Eliasson
jessica.eliasson@nlt.se
Tareq Taylor syns ofta i tv-rutan. Nu är han igång med inspelningen av en sjätte säsong av serien Nordic Cookery. Ett av avsnittet spelas in runtom i Lidköping och Götene.
Tareq Taylor syns ofta i tv-rutan. Nu är han igång med inspelningen av en sjätte säsong av serien Nordic Cookery. Ett av avsnittet spelas in runtom i Lidköping och Götene. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Den sjätte säsongen av Nordic Cookery bjuder på bekanta omgivningar i teverutan.

Tareq Taylors turné genom den nordiska matkulturen stannar i Lidköping nu i helgen. Bland annat sker inspelningen vid Läckö slott och Spikens fiskehamn.

Den internationella tv-serien Nordic Cookery sänds i 115 länder och serien har blivit populär i såväl Sverige som runt om i världen. Det som spelas in i sommar blir programmets sjätte säsong.

Ett av avsnittet i den nya säsongen utspelas i Lidköping och Götene. Det blir ett av stoppen på Tareq Taylors turné som gör nedslag i nordiska kulinariska upplevelser. Spikens fiskehamn, Kinnekulle och Rörstrands museum kommer synas i rutan. Tareq Taylor besöker även Läckö slottsträdgård och lagar mat vid slottet.

Lokal mat i fokus

Maten som lagas i programmet tar inspiration från omgivningarna, och Tareq Taylor kommer att träffa lokala matproducenter och krögare. Även lokala råvaror kommer att användas.

Anna Ohlin Ek, vd för Destination Läckö-Kinnekulle, tycker att Lidköpingsområdet har mycket att erbjuda vad gäller matkultur.

– Vi har fantastiska förutsättningar i området med många lokalproducenter och unika råvaror som exempelvis Vänerlöjrom och ramslök. Ett stort antal kvalitativa restauranger med krögare som brinner för att skapa måltidsupplevelser av lokala råvaror, allt från fisk och kött till primörer och dryck, säger hon i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

GöteneKinnekulleLidköpingLäcköMat och dryckSpikenTareq TaylorTV

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.