Hoppa till huvudinnehållet

Filiph bjuder på show under Hjulafton: ”Bra musik istället för motorer som vrålar”

Publicerad:
Filiph Idéhn tillbaka i stan för att bjuda på show under Hjulafton.
Filiph Idéhn tillbaka i stan för att bjuda på show under Hjulafton. Foto: Sören Turesson

På torsdag avslutas Hjulafton med drifting nere vid Östra hamnen. I år är det höga motorljudet utbytt mot housemusik, och åskådarna kan verkligen förvänta sig något nytt.

– Tanken är att markera att vi är tillbaka efter två år, slå på stort och ge Lidköpingsborna något extra, berättar huvudarrangören Andreas Ståhlgren.

Nu på torsdag är det dags för Hjulafton, och nere i Östra hamnen avslutas motorfesten på ett extraordinärt vis; i år är nämligen Lidköpingsprofilen Filiph ”DJ Altégo” Idéhn på plats för att leverera klubbmusik som ska överrösta bilarnas motorer.

Arrangören Andreas Ståhlgren lovar att de kommer att leverera ett riktigt ös.

– Vi har genom åren fått en del kritik att det driftingen för mycket oväsen. Så i år kommer Lidköping få lyssna på bra musik istället motorer som vrålar, säger Andreas Ståhlgren.

Andreas Ståhlgren är tillsammans med Tomas Kjellström huvudarrangör för Hjulafon.
Andreas Ståhlgren är tillsammans med Tomas Kjellström huvudarrangör för Hjulafon.
Filiph Idéhn kommer att stå för housemusiken under driftingen.
Filiph Idéhn kommer att stå för housemusiken under driftingen. Foto: Sören Turesson

Stort engagemang

Avslutningsshowen kommer att pågå mellan klockan 20.45 till 21.15. Ståplatsläktare kommer att byggas och det kommer finnas möjlighet att stå även framför läktaren. Andreas Ståhlgren fokuserar på att hitta lösningar som sväljer så mycket folk som möjligt, men han tror att det kommer bli fullt.

– Hoppas bara vädret blir bra bara, det är såklart en förutsättning för att vi ska kunna genomföra detta, menar Andreas Ståhlgren.

I och med att Hjulafton är ett ideellt event kommer ingen entré att tas och överskottet från dagen går till Barncancerfonden.

Driftingen står Vara MK för, som värmer upp inför SM som hålls mellan 12 och 13 augusti. Förarna som tävlar är också de som kommer drifta runt nere i Östra hamnen.

Andreas Ståhlgren är glad och tacksam över det stora engagemanget som Lidköpingsborna har visat, bland annat genom att många lokala företag erbjöd sig att leverera ljud och högtalare till eventet.

– Det finns en stor välvilja i stan, folk löser och hjälper till vilket är väldigt roligt, berättar Andreas Ståhlgren.

Artikeltaggar

HjulaftonLidköpingMotorNyheterÖstra hamnen Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.