Hoppa till huvudinnehållet

Bandet Westgroove premiärspelar på Thodene gård: ”Fruktansvärt kul”

Publicerad:
Sussie och Nicke Holgersson äger och driver Thodene gård i Tådene, som fått en riktigt bra start sedan öppningen första juli. Foto: Thodene gårds Facebooksida.
Sussie och Nicke Holgersson äger och driver Thodene gård i Tådene, som fått en riktigt bra start sedan öppningen första juli. Foto: Thodene gårds Facebooksida.

På Thodene gård hörs snart sköna toner av ”Westcoast”. Bandet Westgroove premiärspelar inför publik på kaféet i Tådene, som en dryg månad efter öppning går som tåget.

– Vi hade aldrig riktigt räknat med att det skulle komma så mycket folk, säger Nicke Holgersson, musiker och numera också kaféägare.

Sedan den första juli har Nicke och Sussie Holgerssons nyöppnade kafé gått som på räls. Hembakat, gulliga höns och en förtrollande landsbygdsmiljö tycks vara ett vinnande koncept. Fikasugna besökare har flödat till Thodene gård, såväl långväga gäster som grannar. Nicke Holgersson berättar att de bara mötts av positiva reaktioner från besökarna, och säger att en del redan har blivit stammisar.

– Vi hade aldrig riktigt räknat med att det skulle komma så mycket folk, det är väldigt roligt, säger Nicke.

Gensvaret som Sussie och Nickes kafé har fått har bara varit positivt, och har nästan chockat ägarna. ”En del kommer till Thodene gård varje helg för att fika”, berättar Nicke.
Gensvaret som Sussie och Nickes kafé har fått har bara varit positivt, och har nästan chockat ägarna. ”En del kommer till Thodene gård varje helg för att fika”, berättar Nicke. Foto: Thomas Kühnel

”En mötesplats”

När Nicke och Sussie flyttade till gården förra sommaren hade de en vilja att bidra till sin omgivning. De ville vara med och skapa en levande landsbygd.

– Vår vision är att skapa en mötesplats, både för folk i bygden men även för folk som kommer lite längre ifrån. De får komma hit och njuta av den här miljön, äta och fika gott, lyssna på skön musik och umgås, säger Nicke.

Lämnade stressen i Stockholm – öppnar kafé i Tådene: ”Vi förverkligar en dröm”

Västkustpop

Lyssna på skön musik kan man göra på Thodene gård så snart som på fredag. Då premiärspelar nämligen det nystartade bandet Westgroove, ett musicerande gäng med rötter runt om i Skaraborg.

Nicke Holgersson, musiker i grunden, finner vi på keyboard tillsammans med sångaren Simon Ravik, Mikael Dalemo på gitarr, Anders Granström på bas och Magnus Janzon på trummor.

Bandet rör sig i en genre som nog låter bekant i mångas öron, men vars namn inte är helt känt. Westcoast kallas det, eller västkustpop på svenska. Nicke nämner artistsignaturer som Toto, Al Jearreau, Marc Jordan, Michael McDonald och Ole Börud för att förklara soundet.

Hur skulle du beskriva Westcoast?

– Välarrangerad pop, melodiöst och väldigt lättlyssnat. Det finns en genre i USA som heter yacht rock, det här tillhör den kategorin av musik. Lite sådär lättlyssnat och chill. Skön musik, sammanfattar Nicke.

Nicke Holgersson sitter bakom keyboarden i Westgroove. Än finns ingen bild på hela bandet tillsammans på scen, men det blir det snart ändring på. Foto: Privat.
Nicke Holgersson sitter bakom keyboarden i Westgroove. Än finns ingen bild på hela bandet tillsammans på scen, men det blir det snart ändring på. Foto: Privat.

Är det kul att spela den här typen av musik?

– Det är fruktansvärt kul att spela, men också väldigt svårt för att mycket av den här musiken är oerhört upparrangerad och producerad. Så det är också en stor utmaning, men det är kul, berättar han.

Planerar för stor publik

Westgroove har repat tillsammans sedan i vintras, men fredagens konsert på Thodene gård blir alltså deras första riktiga gig.

– Det ska bli så kul, säger Nicke som bara känner av nervositeten precis innan spelning, men som då tacksamt tar emot det extra fokuset som nerverna tillför.

Innan konserten, som sker utomhus, kommer de med biljett att kunna köpa fika. Framöver planerar Nicke och Sussie att även hålla konserter inomhus i kaféet, men då med färre i publiken och annan typ av musik.

Fredagskvällen väntas locka mycket folk och Nicke uppmanar därför till att boka sin biljett i förväg för att inte riskera att bli utan plats, och för att underlätta lite i planeringen. När NLT pratar med Nicke under måndagen är redan många av biljetterna sålda, men förstås hoppas Thodene gård på fullsatt.

Artikeltaggar

Fritid och livsstilMusikNöje/KulturTådene

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.