Hoppa till huvudinnehållet

Regnet stoppade inte fotbollsfansen – NLT tog tempen på hejarklacken i Lidköping

Publicerad:
Jessica Eliasson
jessica.eliasson@nlt.se
”Det är väl bara lite vatten” var nog inställningen hos de flesta som följde EM-matchen Sverige-Belgien från ett regnigt Stadsträdgården i Lidköping.
”Det är väl bara lite vatten” var nog inställningen hos de flesta som följde EM-matchen Sverige-Belgien från ett regnigt Stadsträdgården i Lidköping. Foto: Jessica Eliasson

Trots en grå himmel färgades Stadsträdgården blågul när ett gäng tappra fotbollsfans trotsade regnet för att tillsammans heja fram det svenska damlandslaget till semifinal.

NLT tog tempen på den regnklädda hejarklacken, som alla var lika säkra: Det blir vinst för Sverige.

Och vinst blev det, till slut.

Denna fredagskväll var tiden inne för det svenska damlandslaget att dundra vidare i EM, denna gång i kvartsfinalen mot Belgien. Innan avspark var åskådarna i Stadsträdgården antagligen lika spända som spelarna. Efter söndagens storkross mot Portugal var förväntningarna givetvis höga.

Sverige i kvartsfinal – match sänds i Stadsträdgården: ”Det är en tradition”
Ett tappert gäng hade samlats iklädda regnkläder för att se på kvartsfinalen.
Ett tappert gäng hade samlats iklädda regnkläder för att se på kvartsfinalen. Foto: Jessica Eliasson

Matchen i fokus

Lidköpingsborna fick känna på hur det var för spelarna på plan, eftersom det tycktes regna minst lika mycket över arenan i England under matchen. Tur nog var fansen förberedda med värmande filtar, regnponchos och paraplyer.

Energin och fokuset var det inget fel på. När Stina Blackstenius fick in matchens första mål, som sedan dömdes bort, hördes jubel och applåder som sedan byttes mot svordomar och suckar. Chipsen kanske blev blöta och läsken utspädd av regndroppar men åskådarna i Stadsträdgården visade att matchen trots allt är det viktigaste.

Matchen slutade 1-0 till Sverige som nu är vidare till semifinal. Linda Sembrant fick in det viktiga målet under matchens slutsekunder. Även semifinalen kommer visas i Stadsträdgården, förhoppningsvis ackompanjerat av bättre väder.

Alfred och Hugo hade på sig blågula tröjor dagen till ära.
Alfred och Hugo hade på sig blågula tröjor dagen till ära. Foto: Jessica Eliasson
På första parkett hittar vi Laila, Annika och Paula som har som tradition att se på matchen tillsammans, trots att de inte bor i samma stad. Bakom står Camilla, Ulrika och Camilla som gärna ville ta bild ihop.
På första parkett hittar vi Laila, Annika och Paula som har som tradition att se på matchen tillsammans, trots att de inte bor i samma stad. Bakom står Camilla, Ulrika och Camilla som gärna ville ta bild ihop. Foto: Jessica Eliasson
Meya, Majken, Bella och Miranda sitter bekvämt i sina brassestolar. De har laddat upp med både ansiktsmålningar och snacks.
Meya, Majken, Bella och Miranda sitter bekvämt i sina brassestolar. De har laddat upp med både ansiktsmålningar och snacks. Foto: Jessica Eliasson
Även Vivianne och Jonas lyser upp med blågult. De medtagna paraplyerna kom väl till pass bara minuter senare.
Även Vivianne och Jonas lyser upp med blågult. De medtagna paraplyerna kom väl till pass bara minuter senare. Foto: Jessica Eliasson
Albin, Arvid, Edvin, Måns, Elliot, Alfred, Ted och Emil var oeniga om vare sig Sverige skulle släppa in några mål eller inte. Eniga var de i alla fall om att Sverige vinner.
Albin, Arvid, Edvin, Måns, Elliot, Alfred, Ted och Emil var oeniga om vare sig Sverige skulle släppa in några mål eller inte. Eniga var de i alla fall om att Sverige vinner. Foto: Jessica Eliasson

Artikeltaggar

FotbollFotbolls-EMLidköpingStadsträdgården

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.