Hoppa till huvudinnehållet

Angelina utbildar sig till hundfrisör och öppnar hundcenter: ”Känns jätteroligt”

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
Snart dags för byggstart. Angelina Manoff Johannesson öppnar Grästorps hundcenter i Trökörna.
Snart dags för byggstart. Angelina Manoff Johannesson öppnar Grästorps hundcenter i Trökörna. Foto: Emma Hurtig

Just nu är det bara en grushög. Men inom kort kommer golvplattan att gjutas och väggarna resas till det som ska bli Grästorps nya hundcentra.

– Det känns jätteroligt, jag har tänkt på det i så många år, säger Angelina Manoff Johannesson, ägare av Grästorps hundcenter.

Att hundar är populära husdjur råder det ingen som helst tvekan på. Under pandemiåren ökade antalet fyrbenta familjemedlemmar i Västra Götaland med tio procent – 14 050 nya hundar.

Därför kan man säga att Angelina Manoff Johannesson, från Trökörna, är ute i rätt tid med sitt nystartade företag; Grästorps hundcenter.

– Jag har tänkt i flera år att jag vill starta eget företag. Redan 2012 var jag på en starta eget-kurs, berättar hon när visar NLT platsen där det nya hundcentrat ska ligga.

Just nu är det en 30 gånger 12 meter stor grusplan. Men till vintern kommer det här stå en helt ny byggnad – en inomhusträningshall avsedd för hundträning.

– Jag har själv varit och tränat mycket i inomhushallar och tycker att de är så pass bra att jag vill ha en här i Grästorp också. Jag ser att inomhushallar används mycket och är populära, berättar Angelina.

Hippie med kompisen Kurage hack i häl ser fram emot att kunna träna inomhus hemma på gården i Trökörna.
Hippie med kompisen Kurage hack i häl ser fram emot att kunna träna inomhus hemma på gården i Trökörna. Foto: Emma Hurtig

Hallen kommer att vara avsedd för hundträning året runt och riktar sig främst mot lydnad- och specialsöksträning. Meningen är att instruktörer ska kunna hyra in sig eller att man ska kunna åka dit med ett kompisgäng för att träna ihop, skyddade från väder och vind.

Även en mindre butik kommer att finnas i lokalen.

– Där kommer jag att sälja träningsredskap, hundleksaker och hundvårdsprodukter som jag själv tycker är bra. På sikt planerar jag också att ha en webbutik, men det är längre fram i framtiden.

Något som också kommer att ske i framtiden, om drygt ett år, är att Angelina blir färdigutbildad hundfrisör eftersom hon i höst börjar utbilda sig till just det. Då kommer också frisörtjänster att kunna erbjudas.

Men åter till hundhallen.

Marken är dränerad och grusad, el- och avloppsledningar är på plats. Snart ska själva golvplattan gjutas och därefter kan väggarna resas. När de väl är uppe fixar Angelina och hennes man Patrik inredningen. Kanske kan Grästorps hundcenter invigas i vår.

– Det här känns jätteroligt, jag har ju tänkt på det i så många år, säger hon och fortsätter:

– Det här blir något jag gör inledningsvis vid sidan av mitt ordinarie jobb. Jag hoppas att många fina, hundintresserade människor hittar hit. Det är ett bra sätt att lära känna folk.

Specialsök är en av aktiviteterna som lämpar sig i lokalen. Hundarna nosar efter speciella dofter, till exempel sådana här röda gummibitar.
Specialsök är en av aktiviteterna som lämpar sig i lokalen. Hundarna nosar efter speciella dofter, till exempel sådana här röda gummibitar. Foto: Emma Hurtig

Artikeltaggar

Grästorps kommunMeraNyheterTrökörna

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.