Hoppa till huvudinnehållet

DJ-dunk i sommarsolen – Aramatz fick ungdomspengar till musiksatsning

Publicerad:
Jessica Eliasson
jessica.eliasson@nlt.se
Aramatz Sarkissian har fått ungdomspengar för att satsa på sin stora dröm - att bli en känd DJ.
Aramatz Sarkissian har fått ungdomspengar för att satsa på sin stora dröm - att bli en känd DJ. Foto: Jessica Eliasson

Den varma onsdagskvällen fylldes av house-beats när 24-årige Aramatz Sarkissian DJ:ade vid torgbron i Lidköping. Eventet är i samarbete med Ung i Lidköping, och detta blir den sista av fyra onsdagskvällar.

Det är svårt att missa att något pågår vid soldäcken nedanför torgbron på onsdagskvällen. House-musiken dunkar ur högtalarna medan solen fortfarande gassar. Bakom spakarna och knapparna står 24-årige Aramatz Sarkissian, ursprungligen från Syrien men Lidköpingsbo sedan länge.

– Jag har fått möjligheten att få vara här och DJ:a. Jag drömmer om att bli DJ, kanske känd till och med. Jag drömmer stort, säger Aramatz.

Aramatz har fått ungdomspengar för att kunna satsa på sin musik, något som betytt mycket. Det mesta av pengarna har gått till högtalarutrustning, berättar Aramatz.

Brorsan Ararad Sarkissian, som också hjälper till med musikskapandet, visar hur en nöjd publik ser ut.
Brorsan Ararad Sarkissian, som också hjälper till med musikskapandet, visar hur en nöjd publik ser ut. Foto: Jessica Eliasson

Artistnamnet, som Aramatz redan släppt låtar och musikvideor under, är Alfasmusics. Musiken skriver han tillsammans med sin bror Ararad, som förstås också är med på torgbron för att hjälpa till.

När minutrarna börjar ticka ned tills det är dags att börja spela dyker resten av Aramatz familj upp. Mamma, pappa och lillebror Kristoffer vill självklart vara där och lyssna.

– De stöttar alltid mig. De tror på mitt projekt, säger Aramatz om sin familj.

Lillebror Kristoffer diggar musiken, men här ville han helst softa i saccosäcken.
Lillebror Kristoffer diggar musiken, men här ville han helst softa i saccosäcken. Foto: Jessica Eliasson

”Något nytt vi testar”

Tillsammans med Aramatz finns Ung i Lidköping på plats. Deras färgglada buss står parkerad och mängder av pyssel är uppdukat. Fyra onsdagar i rad har de stannat med bussen vid torgbron, denna kväll blir den sista.

– Det har kommit en del folk, men det här är något nytt vi testar, säger fritidsledaren Nasim Abasi.

Tillsammans med barnen sitter Josef Lindström och försöker sig på pysslet. Josef är sommarjobbare på Ung i Lidköping, men pluggar annars till behandlingspedagog.

– Det är härliga människor, säger han för att sammanfatta de tre dagar han hittills hunnit jobba.

Josef Lindström och Nasim Abasi från Ung i Lidköping på plats med bussen för att pyssla, spela och leka.
Josef Lindström och Nasim Abasi från Ung i Lidköping på plats med bussen för att pyssla, spela och leka.

De flesta av fritidsledarna på Ung i Lidköping jobbar i vanliga fall på fritidsgården i Margretelund. Bussen gör att fritidsgården kan ta sig runt, både i stan och ut på landsbygden.

– Bussen kör vi hit och dit. Imorgon ska vi till exempel åka till Vinninga, berättar Nasim.

Artikeltaggar

LidköpingMusik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.