Hoppa till huvudinnehållet

SERIE: Mitt sommarjobb - Louise trivs på Rondellen

Publicerad:
Louise Magnusson trivs med sitt sommarjobb i köket på korttidsboendet Rondellen.
Louise Magnusson trivs med sitt sommarjobb i köket på korttidsboendet Rondellen. Foto: Åsa Mwansa

I en serie artiklar kommer NLT presentera några ungdomar som har valt att jobba inom omsorgen i Vara kommun.

Först ut är 16-åriga Louise Magnusson.

– Jag jobbar i köket på Rondellen och trivs väldigt bra med det, säger hon.

Louise hade först sökt semestervikariat i en matvarubutik, men när hon inte fick det tipsade hennes mamma om jobbet på korttidsboendet Rondellen.

– Jag hade missat att söka på Vara kommun, men mamma jobbar på Rondellen och sa att det fanns tre veckor i köket som de inte hade personal till, säger Louise.

Så det blev snabbt fixat och det är inget som Louise ångrar.

I köket får hon servera frukost och middag till de som bor på korttidsboendet.

– Jag hjälper till med att duka, ta hand om disk och ser till att det finns torrvaror påfyllt. Sen kan jag hjälpa till att städa på rummen om någon har flyttat ut. Jag fyller på i förråd, med papper, munskydd, handskar och sånt, säger hon.

Men det är inte bara praktiska göromål, det blir även tid för socialt umgänge.

– Jag sitter och pratar med de gamla, spelar spel och småpysslar lite. Det är väldigt trevligt och mysig miljö, säger Louise.

Chans att testa

Hon trivs med jobbet och tycker att det är roligt. En ny erfarenhet, något som hon inte har gjort förut, nu fick hon chans att känna efter om det var något hon kan tänka sig att jobba med i framtiden.

Hon har fått fin respons från arbetskamrater och boende också.

– De tycker att jag är lugn, hjälpsam och gör det bra, säger hon.

I höst börjar hon på fotbollsgymnasiet i Alingsås och ska läsa naturvetenskapliga programmet. Hon spelar central mittfältare i ETL, Emtunga Tråvad Larv, men detta blir nog sista säsongen.

– Tyvärr. Det blir lite jobbigt att pendla. Det går tåg, men det är lite svårt med tider och så.

Vad det blir efter gymnasiet har hon inte bestämt än.

Viktigt att våga

Louise tycker att det är viktigt att våga söka och ta ett sommarjobb. Hon menar att det är bra att komma ut i arbetslivet och se hur det är.

– Så kanske man hittar det man vill jobba med, fast man hade tänkt sig något helt annat. Det är en bra erfarenhet. Man behöver skapa relationer och tillit till varandra för att kunna samarbeta när man jobbar med människor. Man får vara bra på att prata och kommunicera med andra, det är trevligt.

Artikeltaggar

SamhälleSommarjobbVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.