Hoppa till huvudinnehållet

Helgdags! NLT guidar till det perfekta helgmyset

Publicerad:
Sam Fender och beabadoobee är två av helgens tre tips!
Sam Fender och beabadoobee är två av helgens tre tips!

Ny helg i antågande och NLT listar i vanlig ordning tre saker som du bara måste konsumera i helgen!

Beatopia - beabadoobee - släpps 15 juli

Beatrice Laus har under sitt artistnamn beabadoobee vuxit fram längs indievärldens lite snåriga spår och är nu en fullfjädrad artist. Från sitt sovrumssound fyller hon nu arenor världen över.

Kanske känner ni igen hennes låt Coffee, som samplades av Powfu i låten death bed (coffee for your head), en låt som har blyga 1,2 miljarder spelningar på Spotify. På TikTok? Där hade låten 4,2 miljarder (!) spelningar, enbart under mars månad 2020.

Nu kommer Bea ut med albumet Beatopia, och rör sig mer mot mitten av 2000-talet rent soundmässigt. I augusti äntrar hon även scenen på Way Out West i Göteborg.

Bong Joon-Ho - regissör - fem filmer på SVT Play

Den sydkoreanske regissören Boon Joon-Ho blev den första regissören att vinna ”Bästa film” på Oscarsgalan - med en film vars språk inte är engelska. Parasite, filmen som han vann med 2020, är en av totalt fem filmer från regissören som nu finns på SVT Play att streama. The Host, Mother, Memories of Murder och Barking Dogs Never Bite, finns nu tillgängliga att bara hugga in på.

Memories of Murder anses vara en av de bästa thrillerfilmerna som gjorts, och kanske den bästa av Bong Joon-Ho.

Om du inte vill se filmerna för att de talar ett annat språk än svenska eller engelska, så har jag bara ett råd till dig – ta dig samman!

Alright - Sam Fender - släpps 15 juli

Om Bruce Springsteen var rösten från arbetarklassens USA, är Sam Fender hans moderna motsvarighet från England. Uppväxt i en förort till Newcastle, formades Sam Fenders liv fram av frånvarande föräldrar, alkohol, slagsmål, vänner som begick självmord, och musik. Han headlinear alla festivaler han spelar på för tillfället, och i dag släpper han sin nya singel, Alright.

Som vanligt bjuder grabben från North Shields på poprockiga och medryckande melodier, med texter som betraktar samtiden - och samtidigt skär rakt in i magen. Alright är inte ett undantag.

Artikeltaggar

Nöje/KulturOscarsgalanSpotify

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.