Öl, mat och musik – lyckad festival i Lidköping: ”Livet ska handla om bra bärs”

Publicerad:
Under fredagen och lördagen fylldes Mellbygatans innergård med glada och ölsugna gäster. Foto: Annika Elwing

25 sorters öl på fat, musik och gatumat på innergården – inget saknades när den tredje ölfestivalen drog igång.

Lidköping seglar upp på rikets ölkarta. Med fullsatta bord och med en dansk countrystjärna som gärna återkommer till just ölfestivalen i Lidköping, trots att han själv inte gillar öl, känner sig arrangörerna mer än nöjda.

Under fredagen och lördagen kunde alla med inträdesbiljett provsmaka unika ölsorter på innergården till Mellbygatans, som arrangerar festivalen.

– Vi har 25 olika ölsorter på fat, och några tillverkare skickade med burkar, så sammanlagt 30 sorter har vi. Förutom vårt vanliga sortiment, berättade Samuel Didier, en av ägarna till Mellbygatans.

Bland rariteterna fanns ett suröl och en belgisk kvadrupel som båda har lagrats i fyra år, på grund av det ofrivilliga festivaluppehållet på två år som pandemin orsakade.

Kartongmat och musik

På innergården samsades ölkännare med personer som helt enkelt var nyfikna på att testa något nytt. Pizza och annan kartongmat bars omkring, och över ett kryddland satt J.Tex från Köpenhamn och höjde stämningen med sin sångröst.

Samuel Didier var entusiastisk:

– Vi gör det här för att vi tycker att det är skitkul! Livet ska handla om schysst livemusik, bra bärs, bra mat och att ha en jäkligt trevlig dag.

Artikeltaggar

LidköpingNyheterÖlÖlfestival

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare