Hoppa till huvudinnehållet

Cruising tre kvällar i rad – så påverkas trafiken under Power big meet

Publicerad:
Cruisingkvällarna brukar locka mycket publik som kantar Lidköpings gator – inte misnt fredagens finbilscruising.
Cruisingkvällarna brukar locka mycket publik som kantar Lidköpings gator – inte misnt fredagens finbilscruising. Foto: Sören Turesson

Nästa helg, den 7 till 9 juli, är Power big meet tillbaka på Hovby flygfält och i Lidköping igen efter två års pandemistopp.

Ute på Hovby blir det som vanligt marknad och bilutställningar och inne i stan blir det cruising under tre kvällar: torsdag, fredag och lördag.

Den röda linjen markerar cruisingslingan under torsdag, fredag och lördag kväll, den streckade markeringen markerar en reservslinga.
Den röda linjen markerar cruisingslingan under torsdag, fredag och lördag kväll, den streckade markeringen markerar en reservslinga.

Cruisingen inleds klockan 18 samtliga kvällar och pågår fram till klockan 01. Under aktuella kvällar och nätter kommer delar av centrala stan att vara avstängd för all trafik. Arbetet med att spärra av inleds ett par timmar tidigare och under natten plockas avspärrningarna ner igen.

Fredagens finbilscruising körs på en kortare slinga i centrala Lidköping.
Fredagens finbilscruising körs på en kortare slinga i centrala Lidköping.

Finbilscruising

På fredagen genomförs en finbilscruising med 200 bilar i centrala Lidköping, vilket är en timme innan den ”ordinarie” cruisingen.

Bilarna kommer då åkandes från Hovby flygfält in mot torget via Ljunghedsrodellen och Hamngatan. Ett tips är att ta med en skön brassestol och sätta sig längs slingan för bästa upplevelsen.

Läcköslingan

Vid lunchtid på lördagen arrangeras en landsbygdscruising av ACCS Lidköping. Turen startar vid Sparbanken Lidköping Arena och går ut till Läckö slott.

På programmet i övrigt under dagarna står bland annat ”raggarvigsel” i traditionell stil på Hovby flygfält under torsdagseftermiddagen.

Under både fredagen och lördagen pågår bilbedömning ute på Hovby under ett par timmar mitt på dagen och på lördagen arrangeras också en pinup-tävling.

Under PBM-dagarna utvidgar många av restaurangerna i stan sina uteserveringar och det kommer att finnas tillfälliga matserveringar vid Torgbron och vid Läckögrillen.

En vecka kvar till PBM – Kjelle Power dissar Lidköping: ”Det står jag för”

Artikeltaggar

LidköpingMotorPower big meet

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.