Hoppa till huvudinnehållet

Mässa plus festival blir Grästorpskalas

Publicerad:
Grästorpsfestivalen och Grästorpsmässan slås ihop till ett enda stort kalas. Folkhälsoloppet är en av kalasets aktiviteter.
Grästorpsfestivalen och Grästorpsmässan slås ihop till ett enda stort kalas. Folkhälsoloppet är en av kalasets aktiviteter. Foto: Kristian Hjorth

Efter två års uppehåll på grund av coronapandemin kommer den vanliga Grästorpsfestivalen inte tillbaka.

I stället blir det kalas.

Planeringen är så gott som klar för det som är tänkt ska bli en riktig familjefest i Grästorp: Grästorpskalaset.

Det hela är en sammanslagning av Grästorpsfestivalen och den inställda Grästorpsmässan, som skulle ha arrangerats i våras.

Det innebär att favoriter plockas ut från de båda evenemangen och kokas ihop till ett kalas med de smaskigaste godbitarna, med något för hela familjen.

Från festivalen känns folkhälsoloppet, ponnyridning och karnevalståget igen, och Årets grästorpare, som det nu är hög tid att nominera till, kommer att koras under dagen.

Som ett mässinslag hålls en utställning på torget, dit föreningar och företagare välkomnas att ställa ut och visa upp sig.

På kulturhuset finns Grästorps kommun stationerade för att uppmärksamma de jubileum som flertalet kommunala byggnader firar i år. Det är nämligen jämna ”födelsedagar” för kommunhuset, Lunnevibadet, kulturhuset och konserthuset i år.

Grästorpskalaset hålls 27 augusti. Med tanke på att det då bara är ett par veckor kvar till valet anordnas en politikerdebatt med kommunens förtroendevalda lokalpolitiker.

På kvällen byts det barnvänliga kalaset ut mot fest. Men inte i något öltält på torget, utan i Grästorps konserthus. Kvällen börjar med frågesport, sedan tar The Harversters över innan DJ:n startar.

Arrangörer för Grästorpskalaset är NSG - Näringslivssamverkan Grästorp. Festen på kvällen arrangeras av Grästorps IK och IK Gauthiod.

Artikeltaggar

GrästorpGrästorps IKGrästorps kommunGrästorps konserthusGrästorps kulturhusIK GauthiodLunnevibadetMeraNöje/KulturNyheterThe Harvesters

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.