Hoppa till huvudinnehållet

Motorcykel och bil i kollision på E20 – man i 20-årsåldern fördes till sjukhus

Publicerad:
Ett stort räddningspådrag skickades till en olycka mellan personbil och motorcykel på fredagen.
Ett stort räddningspådrag skickades till en olycka mellan personbil och motorcykel på fredagen. Foto: Christian Svensson

En motorcykel och personbil kolliderade på E20 utanför Vara på fredagen. Föraren till mc:n – en man i 20-årsåldern – fördes till sjukhus med ambulans. Personen ska ha varit vaken och talbar efter händelsen.

Klockan 13.06 på midsommarafton inkom larmet till SOS. Enligt inringaren hade en motorcyklist kolliderat med en personbil på E20 strax söder om Vara, i höjd med Prästkragens vägkrog.

Räddningstjänsten skickades till platsen med två enheter. Även två ambulanser samt en ambulanshelikopter tillkallades.

– Att en helikopter skickas brukar normalt innebära att det rör sig om personskador. Totalt var tre personer inblandade i kollisionen, säger William Kokkonen, teamledare på SOS händelseinformation, vid en tidig kontakt.

Enligt Simon Rosén, inre befäl på räddningstjänsten, var motorcyklisten vaken och talbar efter händelsen.

– Det låter som att ambulanshelikoptern kommer att tas ned på marken, så av allt att döma förs motorcyklisten till sjukhus. I övrigt finns det inga uppgifter om skadeläget på de drabbade. Personerna i bilen ska i alla fall ha tagit sig ut ur bilen på egen hand, men det är förstås möjligt att de är chockade, säger Simon Rosén vid 13.30-tiden.

Fördes till Trollhättan

Vid 14-tiden meddelade räddningstjänsten att motorcyklisten förts till sjukhus. Mannen i 20-årsåldern fördes med vanlig ambulans till Norra Älvsborgs länssjukhus i Trollhättan.

– Personen kommer inledningsvis att få vård där. Sedan återstår det att se om den drabbade senare kommer att lastas om i ambulanshelikoptern och föras till ett annat sjukhus. Det hänger på om mc-förarens tillstånd blir sämre eller inte, säger Mattias Wejshag, även han inre befäl på räddningstjänsten.

Enligt Mattias Wejshag ska motorcyklisten ha kört in i bilen snett bakifrån. Orsaken till olyckan är fortfarande oklar.

Närmare en timme efter olyckan lämnade räddningstjänsten olycksplatsen. I samma veva öppnades trafiken på igen efter att ha släppts på växelvis under räddningsarbetet.

Artikeltaggar

Brott & blåljusTrafikolyckorVara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.