Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkta männen kan inte knytas till stölden på Rydéns – försattes på fri fot

Publicerad:
Polisen ska ha gjort en del beslag i samband med den brottsplatsundersökning som genomfördes samma dag som stölden på Rydéns Fashion.
Polisen ska ha gjort en del beslag i samband med den brottsplatsundersökning som genomfördes samma dag som stölden på Rydéns Fashion. Foto: Sören Turesson

Gärningsmännen krossade en fönsterruta och stal märkeskläder för 50 000 kronor på Rydéns Fashion i Lidköping. Kort senare greps fyra misstänkta män – men samtliga har försatts på fri fot.

– Vi har inte lyckats knyta dessa personer till själva stölden, säger Maria Johansson på polisen.

Vid 03.30-tiden i torsdags utlöstes inbrottslarmet på Rydéns Fashion vid Framnäsområdet i Lidköping. Märkeskläder för cirka 50 000 kronor stals i samband med stölden. Tjuvarna ska därefter ha lämnat platsen i en silvrig Volvo XC90.

En och en halv timme efter stölden greps fyra misstänkta män vid Ellesbo mellan Göteborg och Kungälv. Då hade flera personer ur allmänheten slagit larm till polisen efter att man sett personer med rånarluvor.

När polisen kom till platsen var fyra personer i full färd med att lasta över kläder i en annan bil.

– I påsarna anträffades kläder med prislapparna kvar. Det var inte svårt att härleda stöldgodset till butiken i Lidköping som bara någon timme tidigare hade drabbats av inbrott, sa Thomas Fuxborg till NLT den 16 juni.

Senare under torsdagen anhölls de fyra männen – samtliga misstänkta för stöld. De är födda 1995, 1996, 1998 och 2003 och är alla kända av polisen sedan tidigare.

Märkeskläder för 50 000 stals på Rydéns – fyra män med rånarluvor greps

Misstänks för häleri

Maria Johansson, grupputredningschef på polisen i Lidköping, berättar att samtliga har släppts på fri fot.

– De fyra männen stoppades utanför Göteborg med kläder från Rydéns i Lidköping. Däremot har vi inte lyckats knyta dessa personer till själva stölden. Därför är de endast misstänkta för häleri och den utredningen sköts av Göteborgspolisen, säger Maria Johansson.

Hon tillägger:

– Uppenbarligen fanns det inte tillräckliga skäl för att fortsätta hålla männen frihetsberövade. De försattes på fri fot ett tag efter anhållandet.

Rydéns utsatt för andra gången på kort tid – ägaren: ”Skönt att de åkte fast”
Tjuvarna tog sig in i Rydéns Fashions lokaler genom att krossa en fönsterruta vid entrén.
Tjuvarna tog sig in i Rydéns Fashions lokaler genom att krossa en fönsterruta vid entrén. Foto: Freddy Berg

Inga andra misstänkta

Polisen genomförde en brottsplatsundersökning några timmar efter stölden på Rydéns. Enligt Maria Johansson gjordes en del beslag i samband med den.

– Vi har skickat en del saker på analys, men har fortfarande inte fått alla svaren. Utredningen fortsätter med oförminskad styrka och vi samarbetar tätt med polisen i Göteborg, säger hon.

Finns det några andra misstänkta personer i ärendet?

– Nej, det finns det inte.

Hur sannolikt är det att de personer som greps utanför Göteborg inte har varit delaktiga i själva stölden?

– Det vill jag inte spekulera i. Det finns en chans att de endast har tagit emot kläderna, därav hälerianklagelserna, och inte varit på plats i Lidköping. För tillfället har vi inga bevis på att de fyra männen faktiskt utfört stölden på Rydéns.

Artikeltaggar

Brott & blåljusLidköpingStölder

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.