Hoppa till huvudinnehållet

Träff-punkt för sockenbor i Täng

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
Tage Svensson är ordförande i Tängs bygdeförening. Här serverar han grillad korv till sockenbor och hungriga reportrar.
Tage Svensson är ordförande i Tängs bygdeförening. Här serverar han grillad korv till sockenbor och hungriga reportrar. Foto: Emma Hurtig

Det händer saker i Täng.

Där finns nämligen den aktiva föreningen Tängs bygdeförening som bland annat verkar för att vårda och sprida kunskap om hembygden, och på så sätt skapa en levande landsbygd.

Det kan man göra på många sätt, bland annat genom att ordna gemytliga träffar. Under lördagen hölls just en sådan som gick under namnet Träff-punkt Täng.

Tage Svensson är ordförande i klubben och initiativtagare till träffen:

– Vi försöker hitta på olika aktiviteter eftersom vi har tappat medlemmar under coronapandemin. Nu väljer vi att prova något nytt. I dag har vi tipspromenad och serverar mat och dryck i all enkelhet. Vi har bjudit in alla i Tängs socken för att träffas och prata.

Ragnvald och Marianne Andersson serverade fika under Träff-punkt Täng.
Ragnvald och Marianne Andersson serverade fika under Träff-punkt Täng. Foto: Emma Hurtig

Och visst blev det en gemytlig stund, deltagarantalet till trots. Runt tio grannar trotsade blåsten och tog sig bland annat genom den småkluriga tipspromenaden innan det var dags för prisutdelning för de vinnande barnen.

Ding-dong! I tre minuter varje lördag under sommaren, klockan 18, ringer det i Tängs gamla kyrkoplats klockstapel. Det är ortsbor som hjälps åt med helgmålsringandet.
Ding-dong! I tre minuter varje lördag under sommaren, klockan 18, ringer det i Tängs gamla kyrkoplats klockstapel. Det är ortsbor som hjälps åt med helgmålsringandet. Foto: Emma Hurtig

Mitt i samvaron var det dags för klockringning. Varje lördag klockan 18 ser olika medlemmar i bygdeföreningen till att det klingar en helgmålsringning under tre minuter i klockstapeln på Tängs ödekyrkogård.

Annat som Tängbor och utsocknes har att se framemot av Tängs bygdeförenings sommaraktiviteter är slåtter sista lördagen i juli och vävstugans tioårsjubileum. Det firas i Hålegården andra helgen i augusti.

Artikeltaggar

Grästorps kommunMeraTage SvenssonTängTängs bygdeföreningTängs gamla kyrkoplatsTängs vävstuga

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.