Kända matkreatören avslöjar sina udda helgplaner: ”Hoppas fira med en kall öl”

Publicerad:
Grillat är det som gäller just nu för Sofia Henriksson.

Sofia Henriksson är matkreatören som klev in helt okänd i Sveriges mästerkock 2020, och klev ut som vinnare. I dag är hon en av våra mest kända matinfluencers – men just den här helgen står kanske inte maten riktigt i fokus för hennes del.

– I helgen blir det Vätternrundan!

Hur kommer det sig att du cykla Vätternrundan?

– Jag håller på att göra Klassikern, och det här blir det andra loppet jag tar mig an. Starttiden är 21.30 på fredagskvällen – om allt går som det ska är jag i mål någon gång på förmiddagen på lördag.

Hur är känslan nu innan?

– Nervöst – men jag är också taggad. Jag har tränat på relativt bra och det känns som att det kommer gå bra. Jag kommer att ladda upp med en ordentlig portion pasta! När jag gått i mål blir det att fira med god mat och en kall öl.

Helgens tre måsten - NLT tipsar för en lyckad helg!

Om du fick välja att spendera en lördag hur du vill, vad skulle du göra den dagen?

– Nu, under sommartid, så måste den innehålla bad. Jag älskar att bada! Sedan tycker jag om att njuta av att umgås med vänner och familj, gärna i kombination med att grilla och blanda till någon god drink till det.

Filip Poon om sina helgplaner för NLT: ”Ska bli bortskämd med god mat”

Våra läsare hungrar efter ett bra tips för vad de kan laga i helgen, har du någon idé?

– Ja! Först och främst – ta fram grillen. Det börjar ju också dyka upp många härliga svenska grönsaker som vi ska ta tillvara på, det mesta fungerar att slänga på grillen. Ett tips som jag skulle rekommendera är att koka färskpotatis, för att sedan lägga det i ett foliepaket med lök, smör, örter och någon god färskkorv, exempelvis chorizo eller salsiccia. Släng foliepaketet på grillen och njut av något riktigt gott.

Sofias Instagram hittar du här!

Artikeltaggar

Fritid och livsstilHelg med NLTLivsmedelMat och dryck

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare