Hoppa till huvudinnehållet

Tobias Bengtsson lämnar kultur och fritid – här är hans nya jobb i kommunen

Publicerad:
Reporter Philip Alfredsson
Philip Alfredsson
philip.alfredsson@sla.se
Tobias Bengtsson påbörjar nu ett helt nytt uppdrag inom kommunen.
Tobias Bengtsson påbörjar nu ett helt nytt uppdrag inom kommunen. Foto: Sören Turesson

Tobias Bengtsson har nu gjort sin sista dag som kultur- och fritidschef på Lidköpings kommun. Nu påbörjar han en ny tjänst inom kommunen.

– Jag känner mig både nyfiken och inspirerad, säger han.

Utvecklingsstrateg.

Så stavas tidigare kultur- och fritidschefen Tobias Bengtssons nya titel. Fredagen den 10 juni är hans sista dag – och efter semestern påbörjar han sin nya roll inom kommunen på riktigt

– Jag kommer att jobba med strategiska frågor som rör kommunen i stort. Det blir på en mer överskådlig nivå, säger Tobias Bengtsson.

Efter över två år som kultur- och fritidschef, och desto fler som bibliotekschef innan dess, blir det nu en ny utmaning för Bengtsson.

– Jag gillar området som jag jobbat med tidigare, men när den här chansen dök upp kändes det helrätt att våga hoppa på den. Det är lite nervöst, men så är det ju för alla som börjar ett nytt jobb, men det kommer att bli kul.

Omorganisation på gång

Anledningen till att Tobias Bengtsson nu byter roll är till följd av att det sker en omorganisation i kommunen. De olika förvaltningarna smälter nu samman till större sektorer - kultur- och fritidsförvaltningen försvinner därmed.

– Det ska bildas en ny sektor och vi är på väg in i en liten mellanperiod just nu. Jag ville fortsätta inom kommunen, då jag trivs väldigt bra här, samtidigt som möjligheten till den här tjänsten dök upp.

Tills dess att omorganisationen är genomförd ska Jonny Palmqvist och Christina Josefsson dela på Tobias Bengtssons uppdrag.

Palmqvist och Josefsson påbörjar sitt nya uppdrag på måndag.

Artikeltaggar

Jonny PalmkvistLidköpings kommunPolitikSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.