Hoppa till huvudinnehållet

My Hallin, 24, brinner för klipp och fix – haka på frisören i sju dagar

Publicerad:

Nyligen slog tjugofyraåriga My Hallins dröm in: Att öppna en skönhetssalong. Nu driver hon Valves i Lidköping och tar med oss bakom kulisserna – både på jobbet och på hemmaplan.

Måndag: Morgonen startade med att min vän Stina knackade på fönstret redan klockan 07:00. Stina skulle nämligen jobba dygn på brandstationen och lämnade därför sin hund hos oss medan hon jobbade. Dessa två är riktiga bästisar. Sedan blev det en heldag med jobb på salongen. Efter mycket tjat fick jag även med mig min sambo Erik till STC och dagen avslutades med ett gruppträningspass.

Tisdag: Idag startade dagen med att min vän och kollega Sofie kom hem till mig klockan 08:30. Vi åt frukost ute i solen då vi hade lite sovmorgon innan jobbet, det är inte ofta sånt här brukar klaffa!! Efter jobbet fick jag ett infall och planterade om alla växter, allt från vanliga inneblommor till blåbär som ska stå på altanen. Vi får väl se om de överlever…

Onsdag: Mitt och Eriks hem har blivit något av ett kollektiv, allt från 2 till 5 personer kan plötsligt dyka upp för mat eller övernattning. Denna morgon började med att jag försöker få liv i min lillebror Pelle som sover igenom ALLA sina alarm, han skyndade därefter iväg till skolan och jag begav mig mot salongen. På kvällen hann jag med både att träna och äta paj hemma hos oss tillsammans med familj och vänner.

Torsdag: Började tidigt på salongen idag och där var jag tills kvällen. Idag hade jag färgbehandlingar nästan hela dagen, vilket jag älskar! Tydligen hade vi städdag hemma, men jag smet undan och började med ett helt annat projekt, som detta bordet. Har letat ihjäl mig efter ett ljusgrönt bord men inte hittat något, så jag bestämde mig för att göra ett själv. Planen är att bordet ska stå ute i salongen för att få in lite mer färg där, samt matcha behandlingsrummen som är målade i pastell.

Fredag: Fredagar på salongen innebär alltid fika! Hela personalbordet ser ut som ett barnkalas. Vi planerade även inför morgondagen, då kommer nämligen vinnarna av påsktävlingen och får sina behandlingar. Kvällen spenderades sedan hemma med vänner, det blev grillning och myskväll.

Lördag: Idag var nästan alla tjejerna på salongen och vi började morgonen med att ta hand om våra vinnare av tävlingen. Det va så roligt att se deras glada reaktioner när de fick göra behandlingar de aldrig provat förut! När alla jobbat färdigt möttes vi upp och åt lunch ihop, väldigt mysigt. De senaste helgerna har varit fulla med födelsedagsfester och firanden, så den här lördagen blev en efterlängtad och lugn myskväll. Min barndomsvän Hanna kom över, vi bakade pizza och bara myste.

Söndag: Startade dagen med en långpromenad med Torsten, han är ju bara 4,5 månad, så var helt slut efter att ha tränat med honom i över en timma. I vuxen ålder kommer ju han och jag att nästan vara lika stora! Så det är hårdträning för den killen. Efter det så var vi och mätte och planerade i mammas lägenhet, som hon snart ska flytta in i, mycket att planera! Efter de fick vi cravings på fika, så vi gick till Rådhuset och där blev vi kvar ett bra tag.

Om My Hallin:

Ålder: 24 år.

Bor: Centrala Lidköping.

Yrke: Frisör, salongsägare.

Familj: Sambo Erik Svensson och hunden Torsten.

Intressen: Alltid varit intresserad av allt ifrån inredning till styla och fixa andra! Gillar också att ha projekt igång.

Artikeltaggar

DagbokenFamiljFrisörHårvårdLidköpingModeSkönhet

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.