Hoppa till huvudinnehållet

Rådalyftet tillbaka – en familjedag med något för alla: ”Positiva möten”

Publicerad:
Solveig Johansson är spindeln i nätet för Rådalyftet som har legat i dvala under två års tid. Nu hoppas hon på många besökare när Rådalyftet är tillbaka.
Solveig Johansson är spindeln i nätet för Rådalyftet som har legat i dvala under två års tid. Nu hoppas hon på många besökare när Rådalyftet är tillbaka. Foto: Thomas Kühnel

Ponnyridning, tipspromenad och uppvisning av brandbilar utlovas när lokala föreningar samlas och anordnar aktiviteter för alla åldrar under familjedagen Rådalyftet, som är tillbaka efter två år av pandemipaus.

– Det känns väldigt spännande, säger Solveig Johansson, sammanhållande länken för Rådalyftet.

Första gången Rådalyftet, där lokala föreningar visar upp och anordnar aktiviteter, genomfördes var 2014. Då kom över 1 000 besökare och fram till pandemin har det legat runt 700 och 800 besökare varje år.

– Nu är vi på gång igen, säger Solveig Johansson, ordförande i Kålland Råda församlingsråd.

Hon är spindeln i nätet för evenemanget och ser fram emot familjedagen.

– Det känns väldigt spännande att få se hur det kommer bli, om besökarna kommer tillbaka och är lika positiva och glada som de har varit de andra åren, säger hon.

Nytt för i år är att Friluftsfrämjandet är med för första gången, de arrangerar bland annat en aktivitetsbana och att man kan göra krabbelurer över öppen eld.

Utöver det finns andra föreningar som bland annat Kyrkobacka ryttarförening som anordnar ponnyridning, Kyrkans barnverksamhet fixar lek och pyssel, räddningstjänsten visar upp sina brandbilar och Lidköpings biodlarförening ger tips om biskötsel.

Alltihop avslutas med hamburgare och dricka.

Vad får man inte missa, enligt dig?

– Alla föreningar tar fram så fina framställningar av just sin verksamhet, jag tycker att man borde ta sig tiden att besöka alla föreningar. För då kanske man blir med i en förening själv som man kan finna stor glädje i.

Vad hoppas du på?

– Positiva möten och bra väder. Men blir det dåligt väder flyttar vi in till församlingshemmet, säger Solveig Johansson.

Evenemanget är den 26 maj vid Råda kyrka.

Artikeltaggar

LidköpingLidköpingNyheterRåda

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.