Hoppa till huvudinnehållet

Trippla 59:or i Lischmästerskapet

Publicerad:
De båda vinnarparen i Lichmästerskapet.
De båda vinnarparen i Lichmästerskapet. Foto: Privat

GOLF: 66 par kom till start när första upplagan av Lichmästerskapet avgjordes i lördags. Det handlade om 2-mannascramble och A-klassen spelade på Lidköpings GK och B-klassen på Läckö GK.

Tanken är att det ska bli ett återkommande evenemang. Det är också en möjlighet att inleda ett större samarbete mellan Lidköpings båda golfklubbar som tillsammans har cirka 2 700 medlemmar.

Nu bjöds det på strålande spel i båda klasserna där det krävdes en nettoscore på 59 slag för att vinna. På Lidköpings GK var det två par som kom in på denna score och spelhandicap avgjorde.

Då vann Daniel Berglund och Anders Djup före Jonas och Izak Nilsson. Sedan följde två par på 60 netto där Jonny Runeberg/Karin Öster blev trea och Albin Hansson/Alfred Johansson fyra.

På Läckö GK segrade Pia och Karl-Johan Hermansson på 59 netto. Mikael och Pontus Lidholm tvåa på 60, Tommy Åhman/Börje Berggren trea på 61 och Christian och Joakim Törnberg fyra på 62 netto.

Artikeltaggar

GolfLäckö GKLidköpings GK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.