Liberalerna utan kandidater i Essungas kommunval: ”Sorgligt”

Publicerad:
Liberalernas Kerstin Alin kan konstatera att partiet inte lyckats hitta någon kandidat till höstens kommunval. Foto: Mattias Olsson

Nu står det klart. Listorna till höstens kommunval är presenterade, och i Essunga kommun finns inga kandidater från Liberalerna.

– Vi har tyvärr inte fått ihop några kandidater till valet, det är sorgligt. Man har satsat regionalt för att få någon att ställa upp, men det har inte gett något resultat, säger Kerstin Alin, som är den som sitter på partiets plats i kommunfullmäktige.

Alin tycker det är extra tråkigt då hon tycker att partiet har lyckats vara med och påverka under mandatperioden.

– Undantaget Sverigedemokraterna har Liberalerna haft de flesta interpellationerna, frågorna och motionerna. Vi har fått igenom seniorkortet, och jag ställde en fråga om tillgängligheten vid aulan. Det har man tagit tag i, och när Elsy var aktiv hade hon en interpellation om bostadsbolaget, där det blev förändringar. Jag tycker att vi har åstadkommit mycket, så det är väldigt sorgligt att det inte finns några liberaler kvar, säger Kerstin Alin.

Även om man nu inte får ihop några kandidater till det kommande valet, kommer partiet att finnas kvar lokalt.

– Vi har inte lagt ner, så finns det någon som är intresserad av att det ska finnas något liberalt parti i kommunen så är man välkomna. Det går att arbeta mot val längre fram, och man kan påverka även utanför kommunfullmäktige, genom opinion och med medborgarförslag, säger Alin och fortsätter:

– Sedan är Moderaterna så starka här så det behövs andra partier som motvikt i kommunen.

Partiet har haft ett mandat i kommunfullmäktige under den nuvarande mandatperioden.

Artikeltaggar

Essunga kommunLiberalernaNyheterPolitik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare