Klart: Dahlin uttagen i VM-truppen

Ishockey
PUBLICERAD:
Lidköpingsgrabben Rasmus Dahlin fanns givetvis med när VM-truppen presenterades.
Foto: Christine Olsson/TT
På onsdagsförmiddagen presenterade Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv VM-truppen.
Rasmus Dahlin, fostrad i HC Lidköping, fanns givetvis med.

Förturneringar och andra förberedelser i all ära – det är från och med nu det gäller för att avsluta säsongen på allra bästa sätt.

Och Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv har bestämt sig för vilka spelare som ska inleda VM-guldjakten i Finland.

"Nu är vi framme vid slutmålet för säsongen. Vi har förberett oss för VM i en månads tid och det känns inspirerande att det nu ska börja. För mig personligen är det slutstationen efter tre år som förbundskapten och jag är laddad för att avsluta på bästa sätt", säger han i ett pressmeddelande.

Sverige spelar VM-premiär på lördag, mot Österrike.

Här är Sveriges VM-trupp, målvakter: Oscar Dansk, Spartak Moskva, Magnus Hellberg, Detroit, Marcus Högberg, Linköping.

Backar: Christian Folin, Frölunda, Adam Larsson, Seattle, Henrik Tömmernes, Genève-Servette, Oliver Ekman Larsson, Vancouver, Rasmus Dahlin, Buffalo, Anton Lindholm, Dinamo Minsk, Erik Gustafsson, Chicago, Jonathan Pudas, Skellefteå.

Forwards: Linus Karlsson, Skellefteå, Max Friberg, Frölunda, Oskar Lang, Leksand, Elmer Söderblom, Frölunda, Anton Bengtsson, Rögle, Lucas Wallmark, klubblös, Joakim Nordström, klubblös, Carl Klingberg, Zug, Joel Kellman, Växjö, Nils Åman, Leksand, Emil Bemström, Columbus, Rasmus Asplund, Buffalo, Mathias Bromé, Davos.

Fakta: Ishockey-VM i Finland

Fakta: Ishockey-VM i Finland

Ishockey-VM avgörs i Finland, Tammerfors och Helsingfors. Turneringen startar på fredag och håller på till och med den 29 maj.

Sverige spelar i Tammerfors och här är Tre Kronors matcher: Österrike på lördag, Tjeckien söndag, Storbritannien tisdag, Finland den 18 maj, USA den 21 maj, Norge den 22 maj, Lettland den 24 maj.

Så fortsätter VM: Kvartsfinaler den 26 maj, semifinaler den 28 maj, bronsmatch den 29 maj och final den 29 maj.