Hoppa till huvudinnehållet

Damgolfen har kört igång: ”Tisdagarna är behållningen”

Publicerad:
Monica Rosberg, Barbro Aldén, Christina Johansson, Stina Hellgren, Marie Phersson och Marita Karlsson i damkommittén ser gärna att fler yngre kommer och spelar.
Monica Rosberg, Barbro Aldén, Christina Johansson, Stina Hellgren, Marie Phersson och Marita Karlsson i damkommittén ser gärna att fler yngre kommer och spelar. Foto: Åsa Mwansa

Nu är damgolfen i full gång på Vara-Bjertorp golfklubb och på söndag är damkommittén ansvariga för en tävling för damer från hela Västergötland.

– Då kommer det vara en hel del folk i rörelse här, säger Christina Johansson, ordförande.

Varje tisdag kväll samlas damer och spelar damtävling. Under maj spelas den över nio hål för att de ska hinna runt innan det blir mörkt, i juni och juli 18.

– Många damer kanske spelar golf för att maken gör det, man tänker inte på att man kan skaffa nya vänner och åka ut och spela själv. Det går ju faktiskt och är väldigt kul att träffa likasinnade, säger Christina.

Nu är det tisdagarna som är behållningen
Marita Karlsson

Marita Karlsson tänkte till en början att tävlingar var till för de som verkligen kan spela golf och är duktiga, tills hon upptäckte att det inte var så.

– Nu är det tisdagarna som är behållningen, säger hon.

Var och en tävlar utifrån sina egna förutsättningar, eftersom det finns ett handicapsystem som gör att man mest tävlar mot sig själv.

Det handlar mycket om det sociala också. Damkommittén som ordnar aktiviteter inleder alltid vårsäsongen med en träff för alla damer, som de kallar för Våryra. Då informerar de om vad som är på gång, om det är några regeländringar eller annan nyttig information.

– Och så har vi modevisning och visar det nya årets kollektion från shopen, säger Barbro.

Välkomnar yngre

Stina Hellgren som är yngst i damkommittén vill gärna lyfta fram att även yngre är välkomna.

– Man tänker ofta på äldre när man hör damgolfen, jag tycker att det är viktigt att vi får in de yngre tjejerna också. När jag hörde talas om detta tänkte jag först att det kanske inte är för mig, säger hon.

Kommittén planerar även två resor per år och i vintras arrangerade de kransbindning, för att kunna träffas även när det inte var golfsäsong.

– Sen behöver man inte ha fått sitt gröna kort, vi kan gå en fadderrunda med den som är nybörjare, säger Barbro.

Artikeltaggar

BjärtorpFritid och livsstilVara-Bjertorp GK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.