Hoppa till huvudinnehållet

Olympierna som kommer till torget i helgen – barn får testa olika idrotter

Publicerad:
Olympierna Karin Johansson, kanot och Kim Martin Hasson, ishockey bidrar med inspiration när Olympiadagen kommer till Lidköping.
Olympierna Karin Johansson, kanot och Kim Martin Hasson, ishockey bidrar med inspiration när Olympiadagen kommer till Lidköping.

Den 13 till 14 maj förvandlas torget i Lidköping till en olympisk arena – och på plats kommer svenska idrottare som deltagit i OS att finnas.

Bakom eventet Olympiadagen, som besöker Lidköping för första gången, står Sveriges olympiska kommitté i samarbete med Destination Läckö-Kinnekulle AB och Lidköpings kommun.

Syftet med dagen är att låta barn och ungdomar få testa på olika idrotter som finns på hemmaplan; fotboll, tennis, basket, tyngdlyftning, bordtennis, skateboard, kanot, brottning, ishockey, friidrott och taekwondo.

– Det är lokala idrottsföreningar som står för idrottsaktiviteterna, där tanken är att låta deltagarna befinna sig i ett olympiskt sammanhang - och för att lyfta den känslan kommer tre olympier att bidra med inspiration:

Karin Johansson, som själv är Lidköpingsbo, kanot.

Kim Martin Hasson, ishockey.

Maria Danielsson, snowboard.

Den 14-årige skateboardtalangen Hampus Winberg från Varberg kommer också att finnas på plats.

Och vem vet; kanske väcks några olympiska drömmar till helgen.

Artikeltaggar

LidköpingNyheterOS

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.