Hoppa till huvudinnehållet

Då införs seniorkortet i Essunga

Publicerad:
Reporter Mattias Olsson
Mattias Olsson
mattias.olsson@sla.se
Liberalerna har lämnat in en motion om seniorkort.
Liberalerna har lämnat in en motion om seniorkort. Foto: Katarina Kresak

NLT har vid ett flertal tillfällen skrivit om införandet av ett seniorkort i Essunga kommun. I början av året beslutade kommunfullmäktige att kortet skulle införas. Nu är det klart när det införs.

Förslaget om att införa seniorkort kom ursprungligen från en motion från Liberalerna, och efter många turer fram och tillbaka beslutade politikerna att införa kortet.

På sin hemsida meddelar nu Essunga kommun att kortet införs den 1 juni.

På hemsidan går att läsa att ”seniorbiljetten gäller dygnet runt inom zon C på alla Västtrafiks linjer, Flexlinjer, Närtrafik och Närbussar. Biljetten gäller inte för resor med Flextrafik, Kosterbåtarna eller färdtjänst. I zon C ingår kommunerna Bengtsfors, Bollebygd, Borås, Dals Ed, Essunga, Falköping, Färgelanda, Grästorp, Gullspång, Götene, Herrljunga, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Lysekil, Mariestad, Mark, Mellerud, Munkedal, Orust, Skara, Skövde, Sotenäs, Strömstad, Svenljunga, Tanum, Tibro, Tidaholm, Tranemo, Trollhättan, Töreboda, Uddevalla, Ulricehamn, Vara, Vårgårda, Vänersborg och Åmål”.

För att kunna skaffa ett seniorkort måste man vara 75 år eller äldre. Det upplägg med seniorkort som införs i kommunen den 1 juni gäller året ut. Sedan kan det ske förändringar, beroende på vad en pågående utredning hos Västtrafik kommer fram till.

Läs också

Artikeltaggar

Essunga kommunKollektivtrafikNyheterPolitik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.