Hoppa till huvudinnehållet

Jung/Kvänum vann på hemmaplan mot Annelund

Publicerad:
Jung/Kvänum vann mot Annelund
Jung/Kvänum vann mot Annelund

Det blev en uddamålsseger för Jung/Kvänum i matchen mot Annelund i division 5 Västergötland östra herr i fotboll på fredagen. Laget vann med 2-1 (1-1) hemma på Jungavallen. Gustav Björk stod för Jung/Kvänums avgörande mål efter 84 minuter.

– Släpper in ett tidigt mål och får kämpa oss tillbaka in i matchen i en liten jobbig motvind. Efter cirka 25 minuter på matchuret tycker jag vi får tag på dem bättre och börjar ta över matchen. Andra halvlek skapar vi väldigt många solklara målchanser och borde väl kanske stängt matchen. En härlig lagseger där många får ett plus i kanten, kommenterade Jung/Kvänums tränare Sebastian Eriksson.

Annelund började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Tobias Andersson till.

Jung/Kvänum kvitterade till 1-1 i 22:a minuten, genom Majid Husseini. I den 81:a minuten fick Annelund Christian Viitala utvisad, och fick spela med en man mindre sista nio minuterna.

Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Och med sex minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Gustav Björk. Därmed hade Jung/Kvänum vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

För tabellens utseende betyder det här att Jung/Kvänum ligger på femte plats medan Annelund har niondeplatsen.

Jung/Kvänum tar sig an Skultorp i nästa match hemma tisdag 10 maj 19.00.

Artikeltaggar

AnnelundDivision 5 Västergötland östraFotbollJung/Kvänum IFJungavallen

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.