Hoppa till huvudinnehållet

1 700 hundar visar sig från sin bästa sida på Skara sommarland

Publicerad:
Foto: Jenny Jurnelius

Över 1700 hundar samlas på Skara sommarland när Skaraborgs kenneklubb arrangerar Nordic dog show i helgen.

Hundutställningen pågår både under både lördagen och söndagen. 1 746 deltagare är anmälda och hundarna ska bedömas i totalt 14 olika ringar runtomkring på Skara sommarlands camping. Utställningen avslutas på söndag då Best in show utses.

På lördagen bedöms bland annat schnauzer, pincher, sennenhundar, taxar, spetsar, drivande hundar , sök- och spårhundar, stötande hundar och apporterande hundar och på söndagen är det dags för vall-, boskaps- och herdehundar, terrier, stående fågelhundar samt sällskapshundar.

Artikeltaggar

Djur och naturSkara

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.