Hoppa till huvudinnehållet

Klar seger för Jung/Kvänum mot Emtunga/Tråvad/Larv på Nya IP

Publicerad:
Jung/Kvänum vann mot Emtunga/Tråvad/Larv
Jung/Kvänum vann mot Emtunga/Tråvad/Larv

En halvtidsledning med 2-1 utökades i andra halvleken när Jung/Kvänum slog Emtunga/Tråvad/Larv på hemmaplan i division 4 Västergötland nordvästra dam i fotboll. Till slut blev det 4-1 till Jung/Kvänum.

– En svår match mot ett extremt defensivt och lågt spelande Emtunga/Tråvad/Larv. Vi inleder matchen bra och tar ledningen efter tio minuters spel, när Natalie Andersson förvaltar Emma Berntssons fina framspelning. Gästerna kvitterar efter tjugofem minuter och vårt spel går lite i baklås. Vi fick inte riktig fart på bollen och även om vi skapade en del lägen så var det lite ofokuserat. Då var det skönt att få med sig 2-1 i halvtid efter att Moa Strandäng nickat in en hörna strax före paus. I den andra halvleken så fick vi lite bättre fart på spelet. Målen kom med kvarten kvar genom Kajsa Carlsson och Matilda Köpsèn. Sammanfattningsvis så gör vi kanske ingen stor match, men vi var ändå numret större idag. Segern kunde kanske varit något eller ett par mål större sett till spelövertag och chanser, men tre poäng in på kontot känns bra, kommenterade Jung/Kvänums tränare Jens Berntsson efter matchen.

Det var andra raka segern för Jung/Kvänum, efter 4-0 mot Sjuntorps IF i premiären.

Jung/Kvänum startade matchen bäst och tog ledningen. Natalie Andersson slog till, redan i tionde minuten.

Emtunga/Tråvad/Larv kvitterade till 1-1 i 25:e minuten, genom Jeanette Nilsson.

Jung/Kvänum tog ledningen på nytt i 39:e minuten, genom Moa Strandäng. Kajsa Carlsson ökade Jung/Kvänums ledning i 76:e minuten.

Matilda Köpsén Persson ökade Jung/Kvänums ledning med knappa kvarten kvar. 4-1-målet blev matchens sista.

Jung/Kvänum tar sig an Trollhättans IF i nästa match borta fredag 6 maj 19.00. Emtunga/Tråvad/Larv möter Vara hemma måndag 2 maj 18.30.

Artikeltaggar

Division 4 Västergötland nordvästraEmtunga/Tråvad/LarvFotbollJung/Kvänum IFNya IP

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.