Hoppa till huvudinnehållet

Första Villaprodukten att få utmärkelsen – efter Mikael Arvidsson: ”Åh, vad kul”

Publicerad:
Reporter Carl Söderström
Carl Söderström
carl.soderstrom@nlt.se
Joel Broberg är utsedd till årets spelare.
Joel Broberg är utsedd till årets spelare. Foto: Sören Turesson

Senast var det Mikael Arvidsson, för 35 år sedan.

Nu har näste Villafostrade spelare tilldelats det tyngsta av de individuella priserna.

Joel Broberg, 22, är Årets spelare i svensk bandy.

– Åh, vad kul. Det hade jag inte förväntat mig, säger han och låter uppriktigt överraskad.

På damsidan blev det Tilda Ström som tilldelades priset, vilket inte var någon större skräll.

På herrsidan har det varit öppnare. Men nu har en jury, sammansatt av sportjournalister och profiler inom svensk bandy, sagt sitt.

Svaret blev Joel Broberg, mittfältare i Villa.

”Defensiv mästare”

Han beskrivs bland annat med orden “en defensiv mästare som även är en oerhört stark genombrottsspelare” och som “en dominant på mittfältet, som är lika viktig i båda riktningar”.

– Det här har jag drömt om sedan jag var liten och det är många stora namn som fått priset innan mig, så nu hamnar jag i väldigt fint sällskap, säger Broberg i ett pressmeddelande.

Fjärde raka finalen

Den gångna säsongen svarade Joel Broberg för 36 (27+9) poäng i elitserien och ytterligare 9 (6+3) i slutspelet. Han har därtill varit en central del i det Villa som vann grundserien och tog sig till sin fjärde raka SM-final.

Joel Broberg var även uttagen i brutto-truppen till VM, som sedan blev inställt.

”Ojämn säsong”

Villaspelaren tycker dock inte att säsongen har varit perfekt.

– Säsongen för min egen del har varit lite ojämn, men med en del toppar som faktiskt har varit bättre än tidigare år, så det är bra.

Han fortsätter:

– Det känns extra kul att få den här utmärkelsen eftersom säsongen inte slutade som vi ville, när vi inte vann SM-finalen. Men man kan inte vinna varje gång, säger Broberg och skrattar.

Har gått 35 år

Flera Villaspelare har fått utmärkelsen tidigare, men det här var andra gången som en Villafostrad spelare tilldelades priset på herrsidan. Senast det hände var 1987, då legendaren Mikael Arvidsson, som då vann SM-guld i Motala, belönades.

Sedan dess har det gått 35 år.

Joel Broberg är dock den första Villaprodukten på herrsidan att vinna priset samtidigt som han fortfarande representerar moderklubben.

Utmärkelsen Årets spelare går till den spelare som under den gångna säsongen utmärkt sig genom att bidra till laganda och lagbygge, sportsliga framgångar, samt varit en förebild inom svensk bandy.

Villas superstjärna utsedd till årets spelare: ”Blir väldigt stolt”

Artikeltaggar

BandyJoel BrobergVilla Lidköping

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.