Hoppa till huvudinnehållet

Bygglovssamverkan ska öka tillgängligheten

Publicerad:
Reporter Emma Hurtig
Emma Hurtig
emma.hurtig@nlt.se
Fler bygglovshandläggare blir tillgängliga i Grästorps kommun.
Fler bygglovshandläggare blir tillgängliga i Grästorps kommun. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Från och med första juni i år kommer det att ske en utökning av antalet bygglovshandläggare vid Grästorps kommun.

Detta tack vare ett samarbete med Skara kommun.

Tidigare har Grästorps kommun anlitat konsulten och bygglovshandläggaren Jan Sagfors, som varit tillgänglig enbart på tisdagar.

Från och med första juni kommer han att får hjälp i arbetet, och byggsugna inom kommunen kommer i stället att kunna komma i kontakt med en bygglovshandläggare varje vardag, även semestertid.

– Det är viktigt med snabb tillgänglighet nu när Brännebacka, och så småningom också Söderskogen, ska bebyggas, säger kommunalråd Kent Larsson (M).

Han får medhåll från sin kommunalrådskollega Maria Toll (C):

– Det känns bra och är rätt i tiden. I dag har vi ju bara en handläggare och det är väldigt sårbart ifall han skulle bli sjuk, eller när han går på semester. Då finns det ingen ersättare.

Det hela blir verklighet tack vare ett samarbete med Skara kommun, och kommer att kosta Grästorps kommun 414 000 kronor per år.

Artikeltaggar

GrästorpGrästorps kommunGrästorps kommun (org)Kent LarssonMaria TollMeraNyheterSamhälle

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.