Hoppa till huvudinnehållet

Flera veckors arbete på E20 – trafiken leds om via Lidköping

Publicerad:
Arbete på E20 gör att trafiken fördelas om via Alebäcksrondellen.
Arbete på E20 gör att trafiken fördelas om via Alebäcksrondellen. Foto: Skanska Industrial Solutions AB

Bilister som färdas på E20 mellan Götene och Skara får räkna med längre körtider. Under sex veckor ska ett större arbete utföras – vilket gör att trafiken fördelas om via Alebäcksrondellen vid Kartåsen utanför Lidköping.

Mellan den 18 april och 30 maj kommer det utföras slitlagerbeläggning på E20 mellan trafikplasterna Vilan i Skara och Dalaån utanför Lundsbrunn. Arbetet kommer dagligen att utföras mellan klockan 19 och 06 under veckodagarna.

Det gör att trafiken på E20 mellan Götene och Skara behöver fördelas om. I stället kommer trafiken nu gå via 44:an och 49:an (gamla 184:an).

Det betyder alltså att trafiken kommer att fördelas om via Lidköping, närmare bestämt via den nya rondellen Alebäcksrondellen vid Kartåsen.

Den 18 april klockan 19.00 kommer södergående riktning att stängas av och den 25 april kommer norrgående riktning stängas av. Från den andra maj och framåt är det oklart vilka delar av vägen som kommer att vara avstängd.

Vägen kommer bara vara avstängd när det pågår arbete, mellan klockan 19 och 06 under veckodagarna.

Artikeltaggar

E20Götene kommunLidköpings kommunSkara kommunTrafik

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.