Hoppa till huvudinnehållet

Bildelslagret har sålts – kan leda till nya jobb: ”Väldigt positivt”

Publicerad:
Bildelslagret i Lidköping och i Trollhättan har förvärvas av Autocirc AB. Detta innebär goda tillväxtmöjligheter, menar företagets vd Hampus Svensson. ”Känns positivt och kul”, säger han.
Bildelslagret i Lidköping och i Trollhättan har förvärvas av Autocirc AB. Detta innebär goda tillväxtmöjligheter, menar företagets vd Hampus Svensson. ”Känns positivt och kul”, säger han. Foto: Daniel Strandroth

Bildelslagret i Lidköping och Trollhättan har sålts till Autocirc AB. Ett steg i rätt riktning, menar Hampus Svensson, vd på Bildelslagret.

– Det känns väldigt kul och positivt och innebär att vi få stora tillväxtmöjligheter. Förhoppningen är att vi kan anställa fler framöver, säger han.

Redan 1957 startades Bildelslagret i Lidköping, som nu ligger nära Tolsjö. Sedan 2015 finns man även i Trollhättan, där man på dessa två anläggningar demonterar och miljöhanterar omkring 1 200 fordon om året från olika försäkringsbolag. Vidare har man även kunder i form av privatpersoner och företag.

Nu är det bestämt att Bildelslagret blir en del av Autocirc-koncernen, som i dag förser bilindustrin med återanvända och renoverade bildelar. Detta innebär stora möjligheter för Bildelslagret, berättar Hampus Svensson, vd på Bildelslagret.

– Att bli en del av koncernen innebär att vi blir större och kan få mer stöd och hjälp. När vi tog över Trollhättan såg vi redan då att det hade positiva effekter, att man blir fler och får större kompetens. Men vi kommer jobba på precis samma sätt som vi gör i dag.

Kan leda till nyanställningar

I dag finns 18 anställda i Lidköping och i Trollhättan och de anställningarna kommer finnas kvar på samma sätt. Däremot kan förvärvet leda till att man behöver anställa fler framöver.

– Våra nuvarande anställda är helt säkra. Det blir snarare tvärtom nu, att vi i framtiden kan anställa fler. Förhoppningsvis leder detta till att vi får fler bilar och demonteringsobjekt, men det är svårt att säga hur snabbt detta kommer att ske. Hur som helst ser vi detta som ett stor tillväxtmöjlighet på sikt.

Idag finns 18 anställda på Bildelslagret i Lidköping och i Trollhättan.
Idag finns 18 anställda på Bildelslagret i Lidköping och i Trollhättan. Foto: Daniel Strandroth

– Vi är väldigt stolta över vad vi byggt, och ser fram emot att växla upp ihop med Autocirc, avslutar Hampus Svensson.

Autocirc AB har omkring 500 anställda i fem olika länder och omsätter 920 miljoner kronor.

Artikeltaggar

BilFordonFordonsindustriLidköpingLidköpings kommunNyheterTrollhättan

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.