De har egna erfarenheter om psykisk ohälsa. Nu vill de hjälpa till att stärka den psykiska hälsan hos barn och unga.
– Vi är inte utbildade kuratorer men vi vill ändå med våra erfarenheter hjälpa andra. Det är ett ämne som vi brinner för, säger Klara Östrand.
Klara Östrand och Tindra Wilhelmsson har haft många i sin närhet som varit drabbade av psykisk ohälsa. Lisa Jahnstedt har under sin högstadiet varit sjuk i anorexi och länge kämpat med sin självkänsla.
Med detta i bagaget driver de nu genom skolan ett projekt tillsammans med organisationen Förebildarna i Göteborg. Där vill de fånga upp barn i åldrar mellan 10 och 14 år och prata, lyssna och agera utifrån deras mående.
– På sikt vill vi undvika att barn drabbas av psykisk ohälsa senare i sitt liv, säger Lisa Jahnstedt.
På fredag arrangerar de en workshop och en föreläsning för ett 20-tal barn. Vid lunchtid på lördagen bjuder deltagarna på en dansuppvisning på Nya stadens torg för att nå ut med budskapet till flera.
– Alla mår dåligt ibland, man har inte misslyckats då utan det finns hjälp att få, säger Tindra Wilhelmsson.
Många unga i dag använder sociala medier och jämför sig med varandra, speciellt i en ålder som är extra känslig då kroppen utvecklas och man blir mer medveten om att passa in förklarar de tre klasskamraterna när NLT träffar dem.
De inriktar sig på de positiva istället för det negativa.
– Vi vill prata om det positiva och inte skrämma upp barnen och inte säga ”Att om tre år då kommer ni må dåligt för då händer det här och det här”, utan mer vad man själv kan göra för att få bra förutsättningar, säger Lisa Jahnstedt.
– Det är inget fel att må dåligt, men vi vill visa hur det ska kännas att må bra, fortsätter Tindra Wilhelmsson.
För att få barnen att förstå att det är viktigt att ta hand om sig själv och inte jämföra sig med andra har de tre gymnasieeleverna jobbat fram en modell där människan jämförs med materiella ting i vardagen.
– Bilen behöver bränsle för att kunna köra dit den ska, samma sak gäller barn och vuxna, de behöver energi för att må bra, säger Tindra Wilhelmsson.
Barnen kommer att få se bilder på Lisas, Klaras och Tindras förebilder och höra deras motivering till vad en god förebild är, samt en goodiebag, en pepplista på musiktjänsten Spotify, en t-shirt och ett armband.
– Om det inte görs något nu vet vi inte hur det kommer bli i framtiden med de extrema väntetiderna som redan finns för att få hjälp, säger Lisa Jahnstedt.