Hoppa till huvudinnehållet

Glädjebesked för golfarna: ”Att vi öppnar känns fantastiskt roligt”

Publicerad:
PÅ fredag öppnar Vara-Bjertorp sina sommargreener.
PÅ fredag öppnar Vara-Bjertorp sina sommargreener. Foto: Vara-Bjertorp GK

Det våras för golfen!

Och framför allt på Vara-Bjertorp GK.

På fredag öppnar klubben med spel på ordinarie greener.

– Det ser riktigt bra ut för att vara i mars, säger Vara-Bjertorps greenkeeper Andreas Wernersson.

Filsbäck Pay´n Plays tolvhålsbana har varit öppen ett tag och det har verkligen varit full fart där.

Och på fredag klockan 11.00 öppnar den första av våra fem lokala 18-hålsbanor.

Det är Vara-Bjertorp GK som slår upp portarna. Däremot öppnar inte Lidköpings GK, Lundsbrunns GK, Läckö GK eller Ekarnas GK i helgen.

”Kul att vara först ut”

– Att vi öppnar känns fantastiskt roligt och det är kul att vara först ut. Det går inte att säga något annat. Och jag måste säga att jag är ganska stolt över att kunna visa upp en sådan här bana i mars månad, säger slättklubbens greenkeeper Andreas Wernersson och fortsätter:

– Vi klippte fairways i tisdags. Dressade greenerna för första gången för tre veckor sedan och vi kommer att klippa och välta greenerna på fredag.

Är det en chansning att öppna så här tidigt?

– Absolut inte. Då skulle vi aldrig öppnat. Vi var faktiskt nära att öppna redan förra helgen. Vi har ingen junibana än men den ser riktigt bra ut för att vara i mars månad.

Det finns 5 500-6 000 golfare i våra lokala klubbar och de fyra andra öppnar alltså inte i helgen.

”Is i magen”

Här är röster från den kvartetten:

– Banan ser jättebra ut men vi har gjort massor med grävande och säkert kört ut 180 traktorkärror med jord som vi vill få helt klart. Vi har en städdag på lördag och om vädret är med oss så kommer vi att klippa hela banan i nästa vecka och kan förhoppningsvis öppna nästa fredag, säger Läckös greenkeeper Pär Fahlén.

– Kan vi öppna 2 april (nästa lördag) är det riktigt bra. Vi har en hel del tjäle kvar och det behöver till ett väderomslag så att det blir mildare på nätterna. Finns ingen anledning att stressa utan det gäller att ha lite is i magen... säger Lidköpings klubbchef Jonas Stern.

”Annan klimatzon”

– Vi har mycket tjäle. Dom öppna ytorna ser bra ut men det finns många skogshål där det dröjer ett tag till. Är ju svårt att veta men jag tippar att det dröjer 14 dagar till innan vi kan öppna, säger Ekarnas greenkeeper Jörgen Kraft.

– Verkar vara en annan klimatzon på Vara-Bjertorp... Det är mycket tjäle och vi har inte fått igång bevattningen än. Vi har en bra bit kvar och det känns som en utopi att kunna öppna nästa helg, säger Lundsbrunns klubbchef Anette Knutsson.

Artikeltaggar

Ekarnas GKGolfLäckö GKLidköpings GKLundsbrunns GKVara-Bjertorp GK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.