Sköterska stal narkotikaklassade substanser – varnas flera år senare

Publicerad:
En sköterska, som tidigare dömts för stölder av narkotikaklassat läkemedel, har nu fått tre års prövotid. Bilden har ingen koppling till ärendet. Foto: Meek

En sköterska dömdes för att ha stulit narkotikaklassat läkemedel på sin dåvarande arbetsplats.

Nu, flera år senare, får sköterskan tre års prövotid av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd.

Sköterskan, som varit verksam i en kommun i västra Skaraborg, anmäldes 2019 för att ha stulit narkotikaklassat läkemedel på sin arbetsplats. Den förundersökningen lades sedermera ned men hens anställning avslutades. Sköterskan hade dock 2018 dömts för två fall av liknande brottslighet på annan ort till villkorlig dom och dagsböter.

Nu agerar Ivo, inspektionen för vård och omsorg, i frågan och ger sköterskan tre års prövotid.

Sköterskan, som erkänt brottet från 2018, ifrågasätter beslutet och anser att tidsperspektivet bör ha en betydande roll eftersom detta hände för närmare tre år sedan. Hen menar också att anmälan om stölderna 2019 bygger på falska anklagelser.

Prövotiden innebär bland annat att hen måste lämna ett utdrag från belastningsregistret var sjätte månad, hålla Ivo uppdaterad om vem som är arbetsgivare inom hälso- och sjukvården samt vilka arbetsuppgifter hen har.

Artikeltaggar

Brott & blåljusIvoSkaraborgVård och omsorg

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare